Σπύρος Λυκούδης: «Η κυβέρνηση επιδίδεται σε ασύστολη και παραπλανητική προπαγάνδα»

«Ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει στην ουσία για μια φοβισμένη, ευθυνόφοβη, με τυχοδιωκτικές τακτικές και γι’ αυτό επικίνδυνη κυβέρνηση που επί μήνες τώρα επιδίδεται σε μια παραπλανητική και ασύστολη προπαγάνδα» τόνισε πριν από λίγο στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα απέναντι στην κυβέρνηση και την μέχρι τώρα πορεία της στη διαπραγμάτευση και την απόφασή της για το δημοψήφισμα.

«Η

κυβέρνηση αντί για συνεννόηση και αξιοποίηση της καλής αρχικής θέλησης όλων στο εσωτερικό και το εξωτερικό προτίμησε την περιφορά των φαντασιώσεών της, την εμμονή της στα ψέματα και τα ανέφικτα των προεκλογικών της υποσχέσεων. Είχε στόχο υφαρπάξει την εξουσία, να διορίσει τα δικά της παιδιά παντού, να χτίσει το δικό της κομματικό και πελατειακό κράτος, να επιβάλλει τις δικές της αυταρχικές πρακτικές διακυβέρνησης, να κυκλοφορήσει τη δική της ολοκληρωτική αντίληψη, την παρωχημένη, αυτή που η ιστορία έριξε στον κάλαθο των αχρήστων, στα ιστορικά αζήτητα, και στην περιφρόνηση του δημοκρατικού κόσμου και δεν δίστασε να εξαπατήσει και να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε σε «Συμμορία της Δραχμής» που σηκώνει κεφάλι, με τον κόσμο να κάνει ουρά σε ΑΤΜ, φούρνους και σούπερ μάρκετ, τονίζοντας ότι «δεν θα πρέπει, να επιτρέψουμε να οδηγήσει τη χώρα, αυτή η πρώτη φορά αριστερά στην οριστική διάλυση με πρόσχημα την προσφυγή στη δημοκρατική ετυμηγορία του λαού, ενώ στην ουσία του ζητά να πατήσει την σκανδάλη για την αυτοκτονία του, για την αποξένωσή του από την ευρωπαϊκή οικογένεια μέσα στην οποία ωρίμασε, μέσα στην οποία και με τη δική της βοήθεια κατάφερε να αλλάξει πορεία, να αλλάξει ριζικά το πρόσωπο της χώρας, να οδηγηθεί σε καλύτερες μέρες, μέσα στις προηγμένες και σύγχρονες χώρες της Ευρώπης και της Δύσης».

Όπως είπε το ερώτημα για τον ελληνικό λαό δεν είναι το αν θα παραμείνει στις οικονομικές του δυσκολίες ή αν θα χάσει το 50% του εισοδήματός του, το ερώτημα είναι αν θέλει να παραμείνει στο ασφαλές λιμάνι της Ευρώπης, στο σπίτι του ή αν θέλει να περιπλανηθεί σε άγνωστους τόπους ή να δοκιμάσει «εναλλακτικές» λύσεις που αφειδώς και απερίσκεπτα προσφέρονται χωρίς να διευκρινίζονται.

«Το ερώτημα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πολίτες είναι αν θέλουν, έστω με δυσκολίες να προχωρήσουν μπροστά ή να γυρίσουν 50 χρόνια πίσω, στη νεολιθική οικονομικά εποχή. Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος». Και κατέληξε:

«Η χώρα δεν έχει ανάγκη από δημοψήφισμα έχει ανάγκη από εθνική συνεννόηση και «ο ελληνικός λαός είναι ώριμος και θα αρνηθεί να παίξει τη ρωσική ρουλέτα που τον υποχρεώνεται να παίξει».

Πηγή:in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα