Στη Νότιο Αφρική ο Ομπάμα, δεν θα δει τον Μαντέλα

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Αφρική ο αμερικανός πρόεδρος κατέφτασε αργά σήμερα το απόγευμα στην Νότιο Αφρική και δε θα μπορούσε να μην ερωτηθεί εάν θα επισκεφτεί τον Νέλσον Μαντέλα στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Το τελευταίο που θέλω είναι να γίνω φορτικός σε μια εποχή που η οικογένεια είναι απασχολημένη με την κατάσταση του Νέλσον Μαντέλα. Δεν χρειάζομαι

ένα στημένο φωτογραφικό στιγμιότυπο», δήλωσε στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε πως το βασικό μήνυμα που θα ήθελε να του μεταδώσει μέσω της οικογένειας του Μαντέλα είναι αυτό της βαθιάς ευγνωμοσύνης για την ηγεσία του Μαντέλα όλα αυτά τα χρόνια.

Υπενθυμίζεται, πως ο Ομπάμα είχε συναντηθεί με τον Μαντέλα το 2005, όταν ο πρώτος ήταν γερουσιαστής και ο δεύτερος είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Εν τω μεταξύ, η Γουίνι Μαντέλα, πρώην σύζυγος του Νέλσον Μαντέλα είπε ότι τον βρήκε σε καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με προηγούμενες ημέρες. Η Γουίνι τον επισκέφτηκε την Παρασκευή στο νοσοκομείο της Πρετόρια όπου νοσηλεύεται εδώ και περίπου 20 ημέρες σε κρίσιμη κατάσταση λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού. Πρόσθεσε, ωστόσο ότι η κλινική του εικόνα γενικά δεν είναι καλή.

Γενικότερα, πάντως η μόνη ενημέρωση για την υγεία του πρώην προέδρου είναι από τις αναφορές των πολιτικών που τον επισκέπτονται, όπως του προέδρου Τζέικομπ Ζούμα. Από την πλευρά της, η οικογένεια του Μαντέλα έχει ζητήσει από τα μέσα –που γενικά δεν μπορούν να προσεγγίσουν το χώρο– να δείξει διακριτικότητα, ενώ έχει κάνει λόγο για «όρνια που περιμένουν τον θάνατο του ηγέτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα