Στην Κέρκυρα θα λειτουργήσει το πρώτο υδατοδρόμιο της χώρας

Υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όων για τη δημιουργία του πρώτου υδατοδρομίου στη χώρα, το οποίο θα γίνει στο λιμάνι της Κέρκυρας. Ο κ. Μανιάτης, επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα αυτή δραστηριότητα, ανοίγοντας τον δρόμο των αδειοδοτήσεων, ενώ επεσήμανε τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει η υλοποίησή τους στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στη περιφερειακή ανάπτυξη, στην ανάπτυξη υποδομών και δικτύων,

καθώς και στις θετικές επιδράσεις στον τουρισμό της χώρας μας.

Αναλυτικότερα, το έργο αφορά τη δημιουργία υδατοδρομίου στο νοτιοδυτικό τμήμα του λιμένα που περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις και πλωτό προβλήτα, ενώ η μέγιστη συχνότητα θα είναι 10 πτήσεις υδροπλάνων ημερησίως. Επίσης, προβλέπεται εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης, αλλά και η αναδιαμόρφωση του οδικού κόμβου στην ανατολική είσοδο του λιμανιού.

«Μέσα από αυτή την αδειοδότηση δίνουμε το πράσινο φως για τη δημιουργία όλων των υδατοδρομίων στην επικράτεια, έχοντας πλέον διαμορφώσει όλη την απαιτούμενη διαδικασία» επισήμανε ο υπουργός ΠΕΚΑ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του και συμπλήρωσε: «γίνεται πράξη η στήριξη της επενδυτικής πρωτοβουλίας και η διαμόρφωση ενός άλλου αναπτυξιακού τοπίου στη χώρα, που θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα