Στην Κύπρο ως… επενδυτής ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας της παγκόσμιας οικονομίας, ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ( ΔΝΤ ) Ντομινίκ Στρος-Καν επισκέφθηκε, χωρίς «τυμπανοκρουσίες», τη Λευκωσία και όπως καταγράφει η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» είχε μία και μοναδική επίσημη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος μάλιστα φρόντισε να την κρατήσει μυστική.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Ντομινίκ Στρος Καν

μετέβη στην Κύπρο ως πρόεδρος της εταιρείας LSK, που έχει έδρα το Λουξεμβούργο και είχε συνομιλίες για δύο τομείς που ενδιαφέρονται να επενδύσουν τα χρεόγραφα του ενός 1 δισ. ευρώ, που προτίθεται να εκδώσει η κυβέρνηση και δεύτερον, για τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών.

Ο Στρος Καν συνοδευόταν από τρία άλλα μέλη του συμβουλίου του, ενώ από κυπριακής πλευράς ήταν μαζί του γνωστός δικηγόρος, ο οποίος εκπροσωπεί την LSK στην Κύπρο και από το γραφείο του έγιναν όλες οι επαφές και διαβουλεύσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε την επίσκεψη. Σε δήλωση στο ΡΙΚ ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο Στρος-Καν ενδιαφέρεται για επενδύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα