«Στο πόδι» εν αναμονή της τρόικας

Οι διακοπές τελείωσαν για τα κυβερνητικά στελέχη, καθώς από σήμερα (Δευτέρα) πιάνει δουλειά εν όψει της άφιξης της τρόικας για τη νέα αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, από την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ξεκινά συσκέψεις με υπουργούς για τις μνημονιακές τους υποχρεώσεις.

Πρώτη στη λίστα φιγουράρει η κατάρτιση της λίστας με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Τα 12.500 ονόματα δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να είναι έτοιμα

ως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Για το λόγο αυτό ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένει ως το τέλος της εβδομάδας να εκδώσει κοινές υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες θα καταργούνται δομές και οργανικές θέσεις σε υπουργεία.

Στο πλαίσιο των κυβερνητικών συσκέψεων θα εξετασθεί επίσης η πορεία των εσόδων, από την οποία θα εξαρτηθεί και η περαιτέρω πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σε μεγάλο «αγκάθι» για τον κυβερνητικό συνασπισμό εξελίσσεται το θέμα της άρσης της απαγόρεσυης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία από το 2014, θέμα που έχει ανοίξει με την κυβέρνηση να δηλώνει ότι αναζητείται η χρυσή τομή.

Keywords
Τυχαία Θέματα