Στο «πόδι» η ΕΛ.ΑΣ. για τη Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ έρχεται αύριο και «θα την υποδεχτούμε όπως αρμόζει σε έναν ηγέτη μιας μεγάλης δύναμης και μια φίλης χώρας» τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Και αν αυτό ισχύει για τη Γερμανίδα πολιτικό αρχηγό, για τους πολίτες που θα θελήσουν να την «υποδεχθούν» και αυτή από την πλευρά τους, το Κέντρο θα μοιάζει με αστακό καθώς η ΕΛ.ΑΣ. θα λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Το Κέντρο από τις 12 το

μεσημέρι θα είναι απροσπέλαστο, καθώς θα αποκλειστεί η κυκλοφορία. Θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια πριν και κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Αποκλεισμένες περιοχές θα είναι η Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, από διμοιρίες των ΜΑΤ.

Στο Σύνταγμα θα τοποθετηθεί ο γνωστός φράχτης στα «λουλουδάδικα». Κιγκλιδώματα μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη έχουν μπει ήδη. Σε επιφυλακή θα είναι οι τέσσερις «αύρες», δύο ελικόπτερα της ΕΛΑΣ που θα υπερίπτανται συνεχώς, ενώ αναμένεται να επιστρατευτούν 7.000 αστυνομικοί.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα ισχύσουν και για την γερμανική πρεσβεία στην οδό Καραολή και Δημητρίου στο Κολωνάκι, το Ινστιτούτο Γκαίτε , καθώς και σε γραφεία και αντιπροσωπείες σημαντικών γερμανικών εταιρειών, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι ανάλογα με αυτά που είχαν ληφθεί τον Νοέμβριο του 1999, κατά την επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Την εικονογράφηση της παράταξης των αστυνομικών δυνάμεων, παρουσιάζει η καθημερινή εφημερίδα «Έθνος».

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα