Στο τέλος κερδίζουν… οι Γερμανοί!

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που παίζουν 11 εναντίον 11 και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί»… Τάδε έφη ο μεγάλος Άγγλος επιθετικός Γκάρι Λίνεκερ πριν λίγα χρόνια, και αποδείχθηκε στο πέρασμα του χρόνου ότι δεν έχει και πολύ άδικο.

Οι Γερμανοί της Μπάγερν Μονάχου έστειλαν… «σπίτι» της το φαβορί της ημιτελικής φάσης του Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης, καπαρώνοντας τη θέση στον τελικό που θα γίνει στο γήπεδο τους, στις 13 Μαΐου

στο Μόναχο. Εκεί όπου τους περιμένει το άλλο «αουτσάιντερ» των ημιτελικών Τσέλσι, η οποία απέκλεισε χθες το βράδυ το άλλο μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου Μπαρτσελόνα.

Η Μπάγερν τι και αν δέχθηκε δύο γκολ πολύ νωρίς στο «Μπερναμπέου» (Ρονάλντο πεν.6’, 14’), σκορ που τους άφηνε εκτός συνέχειας, κατάφερε να ξεπεράσει το αρχικό σοκ, έλεγξε το παιχνίδι καθ’ όλη τη διάρκεια του, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στη Γερμανία (2-1) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρόμπεν, στέλνοντας έτσι το ματς στην παράταση.

Στο επιπλέον μισάωρο δεν άλλαξε κάτι και η πρόκριση κρίθηκε στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Οι Βαυαροί με… κρύο αίμα στις εκτελέσεις τους και με «ήρωα» τον τερματοφύλακα της ομάδας Νόιερ, επικράτησαν με 3-1 της «βασίλισσας», παίρνοντας την πολύτιμη πρόκριση για τον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο «σπίτι» της.

Ο γκολκίπερ της ομάδας του Γιουπ Χάινκες, απέκρουσε τα δύο πρώτα πέναλτι των Μαδριλένων, αρχικά του μοιραίου Ρονάλντο και εν συνεχεία του Κακά, με τον Σβαϊνστάιγκερ να ευστοχεί στην τελευταία εκτέλεση και να στέλνει στα… ουράνια τους απανταχού φίλους των Γερμανών.

Για την ιστορία, ο Αλόνσο ήταν ο μόνος που εκτέλεσε σωστά απο την άσπρη βούλα για τους γηπεδούχους, ενώ στο τέταρτο και καθοριστικό πέναλτι ο Ράμος έστειλε την μπάλα στα... πουλιά. Απο τους θριαμβευτές της Μαδρίτης, οι Αλάμπα, Γκόμεζ και Σβαϊνστάιγκερ εκτέλεσαν εύστοχα, ενώ οι παραλίγο μοιραίοι Κρόος και Λαμ νικήθηκαν απο τον Κασίγιας.



Keywords
Αναζητήσεις
το ποδοσφαιρο παιζουν 11×11 και στο τελος νικανε η γερμανη, παίζουμε 11 εναντίον 11 και στο τέλος κερδίζουν οι γερμανοί
Τυχαία Θέματα