Στους 201 οι Έλληνες διασωθέντες από το Norman Atlantic

Στους 201 έχουν ανέλθει οι διασωθέντες Έλληνες από το πλοίο «Norman Atlantic», σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που υπήρξε από το υπουργείο Ναυτιλίας. Όπως γνωστοποιήθηκε το ελληνικό κέντρο ελέγχου επιχειρήσεων ενημερώθηκε για τη φωτιά στο πλοίο στις 05:40 τα ξημερώματα της Κυριακής από τηλεφώνημα επιβάτη και όχι από κάποια επίσημη ενημέρωση.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, τόσο στον ελληνικό χώρο, όσο και σε μέρος της Αλβανίας, με τη σύμφωνη γνώμη των αλβανικών αρχών. Στόχος

της Πολιτείας είναι να ταυτοποιηθούν όλοι οι Έλληνες επιβαίνοντες και να γυρίσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους, τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται αυτές τις ώρες για την ταυτοποίηση των επιβατών, λέγοντας: «Αγωνιούμε να ταυτοποιήσουμε τους υπόλοιπους Έλληνες που δεν έχουν ταυτοποιηθεί», ενώ πρόσθεσε ότι από την ελληνική πλευρά δεν δίνονται στοιχεία για αγνοούμενους άλλων εθνικοτήτων.

Η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, έχει τη διάθεση να χυθεί άπλετο φως για τα αίτια που οδήγησαν στο ναυάγιο και είπε ότι ξεκινήσει η συγκέντρωση πληροφοριών, ανεξαρτήτως αυτών που συγκεντρώνουν οι ιταλικές Αρχές.

«Ζήτησα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση» είπε. «Κάθε ναυάγιο, κάθε ζωή που χάνεται δεν μπορεί να μένει χωρίς την τιμωρία των υπευθύνων» τόνισε.

Όπως γνωστοποιήθηκε, έχει μεταβεί στη τη Ρώμη ο γενικός επιθεωρητής Λιμενικού Σώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα