Στους 3 οι νεκροί στις διαδηλώσεις του Κιέβου

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες, ενώ ένας τρίτος διαδηλωτής έπεσε από ύψος 10 μέτρων και υπέκυψε στα τραύματά του, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Κίεβο, ανακοίνωσε η γενική εισαγγελία.

Ο γενικός εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ανακαλύφθηκε πτώμα το οποίο φέρει τραύματα από σφαίρες, ενώ ένα δεύτερο πτώμα βρέθηκε στον δρόμο όπου έχουν οχυρωθεί οι διαδηλωτές στο κέντρο της πόλης.

Νωρίς το πρωί, η ουκρανική αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε από σφαίρες ελεύθερου σκοπευτή κατά

τη διάρκεια των συγκρούσεων ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας και ένας ακόμα βρέθηκε νεκρός από σφαίρες στον χώρο των διαδηλωτών χωρίς να διευκρινίζεται από πού προήρθαν τα τραύματά του. Οι αρχές αρνούνται ότι τον πυροβόλησαν αστυνομικοί, καθώς όπως τονίζουν, δεν φέρουν όπλα.

Επίσης, ένας ακόμη διαδηλωτής, ο οποίος έπεσε από ύψος 13 μέτρων, υπέκυψε στα τραύματά του. Το θύμα είχε ανέβει σε κολόνα στο στάδιο της Δυναμό Κιέβου, από όπου πετούσε πέτρες στους αστυνομικούς.

Γύρω στις 6 το πρωί, οι δυνάμεις ασφαλείας επέδραμαν εναντίον των διαδηλωτών που ήταν οχυρωμένοι πίσω από οδοφράγματα στο ύψος της οδού Γκρουσέφσκι, στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από την ουκρανική τηλεόραση, η αστυνομία προσχώρησε σε συλλήψεις διαδηλωτών.

Η έφοδος των δυνάμεων ασφαλείας έρχεται μία ημέρα αφού ο πρωθυπουργός της χώρας Μικόλα Αζάροφ απείλησε τους «προβοκάτορες» με προσφυγή στη βία.

Αψηφώντας τις απειλές, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν τη νύχτα με βόμβες μολότοφ κατά των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες απάντησαν με δακρυγόνα.

Εν τω μεταξύ, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ανακαλεί τις θεωρήσεις εισόδου «μεγάλου αριθμού Ουκρανών» σε απάντηση της αστυνομικής βίας εναντίον των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

«Σε απάντηση των ενεργειών κατά των διαδηλωτών τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η πρεσβεία των ΗΠΑ ανακάλεσε τις βίζες μεγάλου αριθμού Ουκρανών οι οποίοι συνδέονται με τη βία», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία.

Στην ανακοίνωση, η οποία δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένα ονόματα, αναφέρεται ότι εξετάζεται η λήψη και άλλων μέτρων σε απάντηση της παρούσας βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων στο Κίεβο.

Keywords
Τυχαία Θέματα