Στραματσόνι: «Το ματς της χρονιάς είναι με τον Ολυμπιακό»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

Παρά το γεγονός ότι η συνέντευξη Τύπου ήταν για το ματς με τη Σταντάρ Λιέγης, ο προπονητής του Παναθηναϊκού Αντρέα Στραματσόνι δεν απέφυγε την αναφορά στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το οποίο χαρακτήρισε ματς της χρονιάς. Ο Ιταλός είναι τιμωρημένος και στον πάγκο θα βρίσκεται ο Μούτσι, για

τον οποίο μίλησε ο «Στράμα».

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Αντρέα Στραματσόνι ρωτήθηκε εάν σκοπεύει να κάνει rotation ενόψει Ολυμπιακού και απάντησε; «Έχω δώδεκα παίκτες για αύριο. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να σκέφτεσαι το επόμενο παιχνίδι αλλά αυτό που έχεις τώρα. Είμαι σίγουρος πως το μυαλό των παικτών μου είναι στη Σταντάρ. Όλοι θέλουν να νικήσουμε μπροστά στον κόσμο μας. Αξίζουμε μια νίκη σε αυτό τον όμιλο. Σίγουρα το ματς με τον Ολυμπιακό είναι το ματς της χρονιάς. Το μυαλό μας είναι στη Σταντάρ. Με εξαίρεση τους πορτιέρο και τους νεαρούς, έχω δώδεκα παίκτες διαθέσιμους».

Σε ερώτηση για το πώς είναι να μην έχετε την δυνατότητα να είναι στον πάγκο της ομάδας είπε; «Είναι η πρώτη φορά που είμαι εκτός λόγω τιμωρίας. Αποβλήθηκα στο τούνελ, χωρίς να είμαι εκεί. Ήταν μια παρεξήγηση Λυπάμαι για αυτό. Δεν είναι το στυλ μου. Ξέρω που είναι τα όρια της διαμαρτυρίας. Συγγνώμη για αυτό που έγινε. Πιστεύω στους παίκτες μου και έχω εμπιστοσύνη στο επιτελείο μου. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα κάνει καλή εμφάνιση.

Ο Ιταλός προπονητής είπε ακόμη: «Είμαι πολύ χαρούμενος που οι παίκτες μπορούν να δουλέψουν μαζί μας δίπλα στους έμπειρους. Η ακαδημία μου ξεκίνησε στην Ρόμα και την Ίντερ. Ξέρω την κατάσταση. Είμαι χαρούμενος που 2-3 παίκτες είναι έτοιμοι να βρίσκονται στην πρώτη ομάδα. Από το να είσαι με την πρώτη ομάδα μέχρι να παίξεις δεν είναι εύκολο. Ένας νέος παίκτης παίζει στην Λεωφόρο, στο Σαν Σίρο, νομίζει πως τα κατάφερε. Δεν είναι έτσι. Είναι απλά το πρώτο βήμα. Έχουν αυτοί οι παίκτες την κατάλληλη νοοτροοπία. Είμαι χαρούμενος για τον Μίγγο, αύριο μπορεί να είναι και κάποιος άλλος. Ειδικά στο κέντρο έχουμε μόνο τον Λουντ. Όποιος νεαρός και αν παίξει θα δώσει το καλύτερό του. Να το καταλάβετε πως αν κάποιος δεν είναι φανταστικός. Είναι απλά το πρώτο βήμα. Πλέον για να παίξεις χρειάζεται να έχεις και την σωστή ατμόσφαιρα στο γήπεδο.Είναι διαφορετικό το επίπεδο στην Ευρώπη. Από την αρχή θα προσπαθήσω να βάλω τους καλύτερους, τους πιο έτοιμος να παίξουν τέτοια παιχνίδια. Πρέπει να έχουμε την κατάλληλη ισορροπία. Αν έχεις ισορροπία μπορείς να είσαι επικίνδυνος. Αν χάσεις την ισορροπία, όλα γίνονται πιο δύσκολα. Φυσικά θα είμαστε επιθετικοί αλλά με ισορροπία στην μεσαία γραμμή και ως ομάδα».

Στην ερώτηση εάν είναι τα δύο ματς που έρχονται όλη η χρονιά για τον Παναθηναϊκό απάντησε: «Αυτά τα ματς είναι πολύ σημαντικά. Αύριο είναι το πρώτο παιχνίδι. Το Europa League είναι πολύ σημαντικό. Αν ο Παναθηναϊκός ήταν στο πρώτο γκρουπ θα ήταν αλλιώς αλλά είμαστε στο τέταρτο. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε το καλύτερο. Είναι σημαντικό για όλους. Μετά θα δούμε τον Ολυμπιακό. Δεν θεωρώ πως είναι η στιγμή να μιλήσουμε για τον Ολυμπιακό. Θέλω όλοι να είναι συγκεντρωμένοι για το αυριανό παιχνίδι».

Το άρθρο Στραματσόνι: «Το ματς της χρονιάς είναι με τον Ολυμπιακό» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα