Στρατιωτική παρέλαση Θεσσαλονίκη 2024: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

Με την στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη και τις μαθητικές παρελάσεις στο κέντρο της Αθήνας αλλά και τις περισσότερες πόλεις και χωριά της ελληνικής επικράτειας, κορυφώνονται σήμερα (28/10), οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ». Στην συμπρωτεύουσα για τις 11:00 το πρωί είναι προγραμματισμένη η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη

Θεσσαλονίκη, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, των στρατιωτικών αρχών. Την κυβέρνηση στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ενώ θα παραστεί και στην κατάθεση στεφάνου που θα γίνει από την πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα στις 10.30 στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.Πριν την στρατιωτική θα προηγηθεί η παρέλαση σχολείων, συλλόγων και φορέων, ενώ στη συνέχεια τα στρατιωτικά τμήματα, τα σώματα ασφαλείας και η μηχανοκίνητη παρέλαση αρμάτων.

Οι αεροπορικές επιδείξεις και οι εντυπωσιακοί σχηματισμοί των μαχητικών, τα οποία θα σκίσουν τον ουρανό αναμένεται να προκαλέσουν τον θαυμασμό μικρών και μεγάλων που θα βρεθούν σήμερα στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Ο Σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου θα πετάξει το F16 της περίφημης Ομάδας Επιδείξεων «Ζευς», στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο του «ΟΧΙ». Λόγω των εκδηλώσεων στην Θεσσαλονίκη από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι τη λήξη της παρέλασης θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης σε μια σειρά δρόμων, γύρω τον χώρο, που θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση.

Μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα

Μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα, στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά. Οι παρελάσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα θα γίνουν παρουσία πολιτικών εκπροσώπων, και της τοπικής αυτοδιοίκησης μεταξύ άλλων. Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αναμένεται να γιορταστεί σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια σε πόλεις και χωριά, με παρελάσεις, καταθέσεις στεφάνων και άλλων εκδηλώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στρατιωτική, Θεσσαλονίκη 2024, Κορυφώνονται, 28η Οκτωβρίου,stratiotiki, thessaloniki 2024, koryfonontai, 28i oktovriou