Συνάντηση Αλαφούζου- Μαρινάκη με Κοντονή και συμφωνία σε μέτρα

Συνάντηση με τους προέδρους των ΠΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζο αντίστοιχα είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μια μόλις εβδομάδα μετά το θλιβερό συμβάν στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκ, με τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Κωνσταντίνου από… μπράβο!

«Αναλυτικά συζητήθηκαν τα προβλήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η Βούληση όλων είναι ότι θα πρέπει να καταβληθεί

μια εργώδης προσπάθεια για να εμπεδωθεί κλίμα ασφάλειας και νομιμότητας στους αγωνιστικούς χώρους. Προς τούτο συμφώνησαν σε ένα πλέγμα μέτρων το οποίο πρότεινε ο Υφυπουργός. Τα μέτρα αυτά θα θέσει ο κ. Κοντονής ενώπιον των διοργανωτριών αρχών στην αυριανή τους (4/3) συνάντηση», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Κοντονής, μετά το πέρας της συνάντησης με τους δυο «ισχυρούς» άνδρες.

Πάντως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του gazzetta.gr, ο Σταύρος Κοντονής δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα κάνει με το ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα της Superleague και παραμένει προβληματισμένος σχετικά με το αν έχει νόημα να επιτρέψει την διεξαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος. Για αυτό και κάλεσε σήμερα το απόγευμα μαζί στο υπουργείο τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Αλαφούζο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, Μαρινάκης και Αλαφούζος συμφώνησαν να σταματήσουν την δημόσια αντιπαράθεσή τους και να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια. Παράλληλα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, δεσμεύτηκαν να ρίξουν τους τόνους και συμφώνησαν να εναρμονιστεί το πειθαρχικό δίκαιο με την UEFA και να μπουν αυστηρές ποινές σε ισχύ. Παράλληλα, εξέφρασαν τη βούλησή τους να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα και να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα.

Ο υφυπουργός πάντως φέρεται να τους ξεκαθάρισε πως δεν έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα είδε στο διάστημα της διακοπής. Την Τετάρτη (04/03) στις 15:00, ο Κοντονής θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Σούπερ Λιγκ και της Football League και θα ανακοινώσει στη συνέχεια τις τελικές του αποφάσεις.

Εξάλλου, την ερχόμενη Δευτέρα ο υφυπουργός Αθλητισμού θα συναντήσει τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί προκειμένου να του διηγηθεί όλα όσα έχουν συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο στις ημέρες της νέας κυβέρνησης και να ζητήσει την βοήθεια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στην αντιμετώπιση των δύο βασικότερων προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου, της διαφθοράς και της βίας.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα