Συνεχίζεται το οικονομικό θρίλερ στις ΗΠΑ-Η Γερουσία απέρριψε νέα πρόταση

Απορρίφθηκε στη Γερουσία η πρόταση για αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ καθώς το μέτρο για την επέκταση του ορίου δανεισμού της χώρας μέχρι το 2014, δεν κατόρθωσε να λάβει τις απαραίτητες 60 ψήφους (53 έναντι 45) που απαιτούνται για να ανοίξει συζήτηση για αυτό σε μια διαδικαστική ψηφοφορία που δεν είχε καμία άλλη πρόταση πολιτικής.

Η ψηφοφορία ήρθε καθώς οι ηγέτες

των Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία βρίσκονται σε συνομιλίες για μια συμφωνία προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου η πλήρης λειτουργία της κυβέρνησης και να αυξηθεί το όριο χρέους.

Ήταν σχεδόν αδύνατο οι Ρεπουμπλικάνοι να εγκρίνουν την αύξηση του ορίου χρέους όσο αυτές οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη, και κανένας δεν το έκανε. Οι βουλευτές των Ρεπουμπλικάνων είχαν δηλώσει αυτή την εβδομάδα ότι θα αρνούνταν την αύξηση του ορίου του χρέους, εάν δεν υιοθετούνταν επίσης και μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος.

Οι Δημοκρατικοί Γερουσιαστές επέκριναν τους Ρεπουμπλικάνους σήμερα ότι παρεμποδίζουν την εξέταση ενός νομοσχεδίου για την επέκταση του ορίου δανεισμού πριν από τις 17 Οκτωβρίου.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είχαν προειδοποιήσει ότι μετά από την ημερομηνία, η κυβέρνηση θα πρέπει να βασιστεί στα 30 δισ. δολάρια που έχει ρευστό και σε εισερχόμενα έσοδα, για να πληρώσει τους λογαριασμούς της.

Οι Δημοκρατικοί προειδοποίησαν ότι οι επενδυτές σύντομα θα αρχίσουν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο αθέτησης πληρωμών από τις ΗΠΑ, αν και η ακριβής ημερομηνία ενός τέτοιου συμβάντος, ελλείψει της αύξησης του ορίου χρέους, είναι ασαφής.

Keywords
Τυχαία Θέματα