Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση

Συνεχίζουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς για σήμερα (Τρίτη) έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας και από τις 15:00 ως τις 19:00 για την απογευματινή βάρδια, καθώς και πορεία διαμαρτυρίας στις 12:00 με αφετηρία την πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ανάλογο είναι το κλίμα και στην υπόλοιπη χώρα, όπου οι εργαζόμενοι προχωρούν σε παρόμοιες

δράσεις. Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι 240-250 δήμοι τελούν υπό κατάληψη με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, ενώ μόνο 20-30 απέστειλαν διαπιστωτικές πράξεις για τη διαθεσιμότητα και είναι οι δήμοι που δεν θίγονται από το μέτρο.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι η μείωση της χρηματοδότησης των ΟΤΑ κατά 80% σχεδόν, συγκριτικά με τα επίπεδα του 2009, καθιστά αδύνατο για οποιονδήποτε δήμο να παραμείνει εκτός εποπτείας και παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας και είναι μοιραίο να προκύψουν αποκλίσεις μεγαλύτερες του 10% για δυο συνεχόμενα τρίμηνα, οπότε θα κινητοποιηθεί ο αυτόματος μηχανισμός περικοπής δαπανών.

Από την πλευρά του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσπάθησε να ρίξει του τόνους και με εντολή του Αντώνη Μανιτάκη οι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα, θα έχουν προτεραιότητα στην κάλυψη κενών θέσεων στο δημόσιο ή στους ΟΤΑ, ώστε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα όλοι τους να επιστρέψουν σε άλλες υπηρεσίες.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα