Συνωστισμοί στα μπαρ: Πάρτι και στο Λουτράκι – Αποκαρδιωτικές εικόνες

Συνωστισμοί στα μπαρ: Μετά τη Μύκονο, απίστευτες είναι οι εικόνες και στα μπιτς μπαρ της επαρχίας, σε πάρτι χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για τον κορωνοϊό, ενώ δεν πραγματοποιούνται ούτε οι στοιχειώδεις έλεγχοι από τις αστυνομικές και δημοτικές Αρχές. Οι εικόνες που θα δείτε στα βίντεο που ανέβασαν χθες το βράδυ οι θαμώνες γνωστού παραλιακού μπιτς μπαρ στο Λουτράκι Κορινθίας είναι αποκαρδιωτικές. Εκατοντάδες νεαροί συνωστίζονται σε κάθε γωνιά του μαγαζιού, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, τη στιγμή που κυβέρνηση και λοιμοξιωλόγοι εκπέμπουν μηνύματα επαγρύπνησης.

Ο διψήφιος

αριθμός ασθενών σε σχεδόν καθημερινή βάση στα μεγάλα αστικά κέντρα, σε συνδυασμό με την αδυναμία λήψης οριζόντιων μέτρων, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς το ενδεχόμενο να ξεφύγει εκτός ελέγχου η κατάσταση είναι πλέον ορατό…

Δάικος στον Θέμα 104,6: Τα κρούσματα τώρα είναι νεαρής ηλικίας

«Δεν θα έλεγα ότι είμαστε σε δεύτερο κύμα» της πανδημίας, αλλά ότι μάλλον «υπάρχει μια έξαρση» ανέφερε ο Γιώργος Δάικος, Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, μιλώντας στον Θέμα 104,6 και τους Μπάμπη Κούτρα και Ηλία Σιακαντάρη. Ο κ. Δάικος χαρακτήρισε «λάθος, αυτό το οποίο γίνεται, δηλαδή ότι κάποια άτομα δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο ιός δεν έχει εξαλειφθεί». Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Δάικος υπενθύμισε πως υπάρχουν «ένα εκατομμύριο νέα κρούσματα παγκοσμίως», ενώ παράλληλα ο «ιός υπάρχει και μεταδίδεται καλοκαιριάτικα».

Ο Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής συνέστησε να «εξοικειωθούμε με έναν διαφορετικό τρόπο ζωής», αποτιμώντας ως κύριο πρόβλημα την «χαλάρωση και την υποεκτίμηση». Αντίθετα, ο ίδιος επισήμανε πως «είναι ατομική ευθύνη του καθενός» να να εφαρμόζουμε τα μέτρα, τις οδηγίες που δίνουν οι γιατροί. Την ίδια ώρα, ο κ. Δάικος υπογράμμισε ότι «αυτές οι συναθροίσεις, οι συχνές επαφές είναι εκδηλώσεις που οδηγούν στην μετάδοση του ιού και σε πολλές περιπτώσεις στη υπερμετάδοση» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει η πολιτική βούληση, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε από έναν αστυνομικό πάνω από το κεφάλι μας».

Ο Καθηγητής εκτίμησε ακόμη πως «είχε εφησυχάσει ο κόσμος γιατί δεν βλέπουν μεγάλο αριθμό νοσηλευομένων, ενώ τα κρούσματα τώρα είναι νεαρής ηλικίας» ανέφερε ο κ. Δάικος. Ερωτηθείς για τις συνέπειες της νόσου, «μπορεί να έχουμε μακροχρόνιες επιπλοκές σε ζωτικά όργανα» απάντησε ο Καθηγητής και παρατήρησε ότι εντός του 2021 θα υπάρξει το τελικό εμβόλιο, αφού «είμαστε στη φάση που οι εθελοντικές δοκιμές σε δεκάδες χιλιάδες θα μας δώσουν 3-4 εμβόλια» ως πιθανά.

Keywords
Τυχαία Θέματα