ΣΥΡΙΖΑ: Διαλύουν την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί την θέλουν “κλινικά νεκρή”

Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την κινητικότητα και τις απολύσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το αρμόδιο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται σε άγριο και νεοφιλελεύθερο σχέδιο κατάλυσης της αυτοδιοίκησης, «ως αυτόνομου διακριτού πόλου του δημόσιου χώρου και μετατροπή της σε διοικητικό μηχανισμό του κράτους, με περιορισμένες αρμοδιότητες, μια "κλινικά νεκρή" αυτοδιοίκηση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ

θεωρεί ότι η κυβέρνηση «συνεχίζοντας τον ολισθηρό δρόμο των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων, των πρόχειρων λύσεων, των αιφνιδιασμών και κυρίως των αυταρχικών και αντιλαϊκών πολιτικών σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα, προχωρεί σε μέτρα που ποτέ δεν συζήτησε με την Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους».

Αναφερόμενη στις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη η Κουμουνδούρου τονίζει ότι «οι απολύσεις είναι τώρα στην ατζέντα… Σε τρεις δόσεις!!! τέλη Ιουλίου, τέλη Αυγούστου και τέλη Σεπτεμβρίου».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τέλη Ιουλίου θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 2.400 σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες σχολείων και σχολικοί τροχονόμοι, ενώ η δεύτερη και τρίτη δόση μέχρι τέλη Αυγούστου και Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, θα αφορούν τους 3.500 έως 4.000 δημοτικούς αστυνομικούς, δημοτικούς υπαλλήλους δήμων που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και έχουν πλεονάζον προσωπικό από την πρώτη λίστα των 2.741 που έχει αφήσει στο υπουργείο Εσωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ «με κατάργηση των Νομικών Προσώπων των Παιδικών Σταθμών, του Αθλητισμού Πολιτισμού και της Πρόνοιας, με διαδικασίες εξπρές, μέσω προεδρικού διατάγματος θα απολυθούν και οι εργαζόμενοι σε αυτά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως επικρίνει και την ΚΕΔΕ για τη στάση της, μιλώντας «για αποδοχή από την πλειοψηφία της ενός διαρκούς συμβιβασμού, που συνιστά μια πολιτική επιλογή, η οποία οδηγεί στα σημερινά αποτελέσματα, αλλά και στο τέλος του τον δημοκρατική λαϊκό θεσμό της αυτοδιοίκησης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει την ανάγκη συγκρότησης «ενός μετώπου αυτοδιοίκησης, τοπικών κοινωνιών και εργαζομένων, ενός μετώπου αντίστασης και ανατροπής».

Keywords
Τυχαία Θέματα