ΣΥΡΙΖΑ: Εξεταστική επιτροπή για την ΕΡΤ

Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει τυχόν ποινικές και αστικές ευθύνες «όλων όσων αποφάσισαν και συνεχίζουν να κρατάνε την ΕΡΤ κλειστή και συνεχίζουν οι διαδικασίες που θα κοστίσουν στον έλληνα πολίτη, τον έλληνα φορολογούμενο, πολλές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ» θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά.

Όπως είπε σχετικά ο κ. Τσίπρας: «Συνεχίζει να παρανομεί για δεύτερη εβδομάδα και δεν υλοποιεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για άμεση επαναλειτουργία της εκπομπής του δημόσιου σήματος της ραδιοτηλεόρασης. Θέλει δηλαδή και να σιγήσει η ΕΡΤ και να απολύσει 2,5 χιλιάδες εργαζόμενους και να μην καταβάλει τις νόμιμες αποζημιώσεις».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «τραγέλαφο», επαναλαμβάνοντας πως «πρόκειται για μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τη δημοκρατία». «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το αφήσει έτσι, επισημαίνοντας πως έχει ήδη ζητήσει η Βουλή να μείνει ανοιχτή, να έρθει το ταχύτερο δυνατό η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει και αφορά την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κλείσιμο της ΕΡΤ μέσω από τις αποζημιώσεις, μέσω από τα διαφυγόντα κέρδη που προκύπτουν από τις συμβάσεις, τα συμβόλαια για την αναμετάδοση αθλητικών γεγονότων που δεν θα μεταδοθούν, μέσα από μία σειρά από συμβάσεις που καταγγέλλονται, θα είναι ένα υπέρογκο κόστος για τον έλληνα φορολογούμενο σε μία εποχή κρίσης», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα