Σύζυγος Κορφιάτη: Προφυλακίστηκε ο πρώην αστυνομικός για εμπλοκή στη δολοφονία της

Νεότερα στοιχεία, που προέκυψαν από την ανάλυση των επικοινωνιών στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, οδηγούν στη φυλακή τον πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος κατηγορείται, ήδη, ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο και για την απόπειρα σε βάρος του ίδιου, τον Ιούνιο του 2020.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ενώ λίγους μήνες αργότερα και ο επιχειρηματίας έπεφτε τελικά νεκρός σε δεύτερη δολοφονική επίθεση ομάδας εκτελεστών, ο πρώην αξιωματικός, που υπηρετούσε μέχρι πριν από λίγα χρόνια ως Διοικητής της Ασφάλειας Ζακύνθου, μετά τη νέα

απολογία του, επί των νέων στοιχείων, ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ, έως τώρα, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με στοιχεία, που αποκαλύπτει το  Alphafreepress, το πλέον επιβαρυντικό στοιχείο, που προέκυψε από την ανάλυση των τηλεφώνων,  ιδιαίτερα μέσω μιας συγκεκριμένης εφαρμογής, που ανασύρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ήταν ότι, τελικά, υπήρχαν  επαφές μεταξύ του ιδίου που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός και του κατηγορούμενου ως φυσικού αυτουργού της δολοφονίας της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη και τον τότε τραυματισμό του συζύγου της, Ντίμη Κορφιάτη, οι οποίοι δέχθηκαν τις σφαίρες, ενώ επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.

Καμία επαφή, υποστήριζε

Στην πρώτη απολογία του, καθώς κατονομαζόταν από μάρτυρα, που έδωσε μυστικά πληροφορίες στην Αστυνομία, ως ο άνθρωπος που διέταξε την δολοφονική επίθεση- και τότε με στόχο, κυρίως, τον Ντίμη Κορφιάτη- είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι δεν είχε καμία σχέση και καμία επαφή με τον κατηγορούμενο ως δράστη της δολοφονίας και απόπειρας δολοφονίας του Ιουνίου 2020.

«Πώς θα μπορούσα να έχω σχέση με τη δολοφονία, αφού δεν υπάρχει καμία επαφή μου με τον συγκατηγορούμενό μου», είχε υποστηρίξει και είχε προσθέσει ότι ούτε στη φυλακή που βρισκόταν τότε-για υπόθεση ληστείας- δεν τον είχε επισκεφθεί ο ήδη προφυλακισμένος ως φυσικός αυτουργός.

Οι νέες πληροφορίες

Όμως, πάντα κατά τις πληροφορίες του Alphafreepress, προέκυψε ότι υπήρξαν επαφές των δύο κατηγορουμένων, μέσω εφαρμογής κι έτσι θα κληθεί και ο κατηγορούμενος και ήδη προφυλακισμένος ως φυσικός αυτουργός να το εξηγήσει αφού κι εκείνος είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε καμία τηλεφωνική επαφή με τον  κατηγορούμενο ως εντολέα του.

Ο πρώην αστυνομικός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε 12ετή  κάθειρξη για εμπλοκή σε  ένοπλη ληστεία με θύμα  τον  Δήμαρχο της Ζακύνθου  Νικήτα Αρετάκη και «λεία» 500.000 ευρώ, είχε κατονομαστεί σε επιστολή που έστειλε ο Ντίμης Κορφιάτης σε δικαστικές και αστυνομικές Αρχές μετά τη δολοφονία της συζύγου του και μητέρας του παιδιού του, ως ο ηθικός αυτουργός της  δολοφονικής επίθεσης με θύμα την σύζυγό του.

Αιτία, υποστήριζε από τότε ο Κορφιάτης, ήταν το γεγονός ότι ο ίδιος ο επιχειρηματίας, είχε συνεισφέρει σε στοιχεία στο να αποκαλυφθεί ο ρόλος του πρώην αξιωματικού στη ληστεία του Δημάρχου, κάτι που τον έστειλε στη φυλακή για χρόνια!

Καταδίκη για τη ληστεία

Ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ είχε καταδικαστεί αρχικά σε 20 χρόνια κάθειρξη, για τη ληστεία σε βάρος του νυν δημάρχου Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη, από τον οποίο είχαν αποσπάσει 500.000 ευρώ. Στο Εφετείο, ωστόσο, η ποινή του μειώθηκε στα 12 χρόνια κάθειρξη, εξέτισε τα 3/5 της ποινής του και αποφυλακίστηκε πρόσφατα για να ξαναφυλακιστεί τώρα με τη νέα απόφαση. Ο πρώην αξιωματικός, μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας για την υπόθεση της δολοφονίας της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη, τον Μάϊο,  είχε αφεθεί ελεύθερος  με 30.000 ευρώ εγγύηση, απαγόρευση απομάκρυνσης από τη Ζάκυνθο.

Ο 60χρονος θα πρέπει να δίνει το «παρών» κάθε 1η και 15 του μήνα στο αστυνομικό τμήμα, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Στην πρώτη απολογία του ενώπιον των αστυνομικών της ασφάλειας είχε πει ότι γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο, ως το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας της οποίας υπήρξε προστάτης, φροντίζοντας τον ηλικιωμένο πατέρα του,  ότι υπήρξε υπόδειγμα οικογενειάρχη και δραστήριου αστυνομικού σε όλη την τοπική κοινωνία της Ζακύνθου. Ανέφερε την οικογενειακή του κατάσταση ως έγγαμος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

20 χρόνια στην Ασφάλεια Ζακύνθου

Για τα επαγγελματικά του είπε ότι πριν την εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη, υπηρέτησε 20 συναπτά έτη ως επικεφαλής του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Τ.Α. Ζακύνθου, αλλά και νωρίτερα σε άλλες υπηρεσίες και τμήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέροντας ότι έχει συμμετάσχει σε πολλές και σημαντικές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. και στη σύλληψη επικίνδυνων κακοποιών, ενώ όπως λέει πριν μερικά χρόνια, τραυματίστηκε σοβαρά σε αστυνομική επιχείρηση, στα Άνω Λιόσια Αττικής.

Υποστήριξε ότι θεωρεί παράλογο να κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος της Κλουτσινιώτη και του Κορφιάτη, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι ψάχτηκαν ενδελεχώς τα τηλέφωνα όλων των κατηγορουμένων -ακόμα και αυτό που χρησιμοποιούσε στον Κορυδαλλό όπου βρισκόταν από τον Μάιο του 2020 και όπως λέει δεν προέκυψε κάποια επικοινωνία με κάποιον από τους συγκατηγορούμενους του. Λέει, δε, ότι οι φερόμενοι ως φυσικοί αυτουργοί δεν τον επισκέφθηκαν ποτέ στη φυλακή, καθώς δεν είχαν ούτε το δικαίωμα επισκεπτηρίου όπως ισχύει με τους συγγενείς πρώτου βαθμού.

Αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να τους έδωσε την εντολή, από τη στιγμή που δεν είχε επαφές. Ανέφερε ακόμη ότι γνωρίζεται με τους περισσότερους εκ των συγκατηγορουμένων του,  από την κοινωνική και επαγγελματική του ζωή στο Τ.Α. Ζακύνθου ως αξιωματικός, ο οποίος είχε την υποχρέωση να συνομιλεί με οποιονδήποτε, ακόμα και τον πιο ταπεινό ή παράνομο, για να συγκεντρώσει πληροφορίες και στοιχεία για την υπηρεσία του, τονίζοντας ότι η γνωριμία του μαζί τους, ακόμα και αν κάποιοι εξ αυτών είναι παραβατικοί, δεν συνεπάγεται κάποια ένοχη σύνδεσή μαζί τους.

Τι είχε πει για την επίθεση

Για το κίνητρο που αναφέρεται στο ζήτημα της εξιχνίασης της ληστείας σε βάρος του Δημάρχου, αναφέρεται στο προφίλ του Κορφιάτη, χαρακτηρίζοντας τον ως άνθρωπο με βεβαρημένο ποινικό παρελθόν και εμπλοκές με την Δικαιοσύνη. Εκτιμά, όπως λέει, ότι λόγω των δραστηριοτήτων του, είχε ενοχλήσει πολλούς και επικίνδυνους ανθρώπους, οι οποίοι προφανώς επιθυμούσαν να τον πλήξουν σοβαρά, λέγοντας ότι κατά καιρούς είχε καταγγείλει διάφορα πρόσωπα, βλέποντας το κίνητρο σε αρκετούς ανθρώπους και όχι σε εκείνον. Αναφορικά δε με το γεγονός ότι ο δολοφονηθείς υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεσή του στο Εφετείο υποστήριξε ότι αυτό δεν αποτελεί λόγο να θέλει τον θάνατό του ιδίου ή της συζύγου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα