Θέμα θεσμικής λειτουργίας, θέτει ο Ευ. Βενιζέλος

Ναι στη ριζική αναδιάρθρωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά με την ΕΡΤ ανοιχτή, τάχθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στηλιτεύοντας την απόφαση για διακοπή του σήματος της ΕΡΤ.

Ο

κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η σημερινή (Πέμπτη) συζήτηση στο κοινοβούλιο δεν μεταδίδεται από το κανάλι της Βουλής καθώς το σήμα του διεκόπη.

«Η πτώση του σήματος της ΕΡΤ, το μαύρο στις οθόνες», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «έχει ως αποτέλεσμα να διακόπτεται και η δορυφορική εκπομπή, δηλ. η επικοινωνία με τους αποδήμους, όπως και η μετάδοση του προγράμματος του ΡΙΚ στην Ελλάδα και πολλών έγκυρων ξένων σταθμών δημόσιου χαρακτήρα».

Με αφορμή τα παραπάνω, ο κ. Βενιζέλος, έθεσε θέμα θεσμικής λειτουργίας και ζήτημα δημοκρατίας χαρακτηρίζοντας καταλύτη αυτό που συνέβη στην ΕΡΤ.

«Προφανώς θέλουμε ριζικές τομές στο Δημόσιο, αλλά ο πολίτης θέλει διαφάνεια και όχι εκ των ενόντων και εκ του πλαγίου πρόχειρες λύσεις για να επιτευχθεί ο στόχος των απολύσεων που ζητεί η τρόικα», παρατήρησε ο κυβερνητικός εταίρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα