Θεοδωράκης: Η πρώτη «αριστερή» κυβέρνηση έχει ακροδεξιούς και συνωμοσιολόγους

Επίθεση κατά της κυβέρνησης, «την πρώτη αριστερή – όπως θέλουν να την αποκαλούν- κυβέρνηση της χώρας έχει μέσα της ακροδεξιούς, συνωμοσιολόγους και αντιευρωπαϊστές» ξεκίνησε την πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Δεν ξέρω, ίσως στον ΣΥΡΙΖΑ να γνωρίζουν και να μελετούν ένα μόνο τμήμα της πρόσφατης ιστορίας μας, αλλά τους πληροφορούμε ότι ο

νέος υπουργός Αμύνης ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα αποκαλύπτοντας ότι αρχηγός της 17 Νοέμβρη είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου» σχολίασε σκωπτικά ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας προς τα άλλα 16 μέλη της ΚΟ του Ποταμιού.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε: «Είμαστε αντίπαλοι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε επιφυλάξεις για την πολιτική του. Βλέπουμε ίσως και διαφορετικά την θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη».

Ο κ. Θεοδωράκης άφησε ένα παράθυρο στήριξης στους «λίγους» όπως είπε υπουργούς «που θα μπορούσαν να δώσουν ελπίδα σε μια νέα κυβερνητική προσπάθεια».

«Δεν θα πω βέβαια τα ονόματα τους, γιατί δεν θέλω να δυσκολέψω τη ζωή τους. Θα τους κατηγορήσουν για συνωμότες» πρόσθεσε και συνέχισε Θα είμαστε εδώ, όμως, για να τους ενισχύουμε αν και εφόσον καταφέρουν να προτείνουν αλλαγές προς όφελος των πολλών. Πολύ φοβούμαστε όμως ότι η πολιτική τους θα χαθεί σε ένα ασπόνδυλο σώμα χωρίς κατεύθυνση και στόχους».

Ακολούθως ο επικεφαλής του Ποταμιού προειδοποίησε την κυβέρνηση λέγοντας:

«Είναι χρέος μας, λοιπόν, σε αυτή την εκκίνηση να κάνουμε μερικές επισημάνσεις. Στο υπουργείο Αμύνης να μην παίζουν με τα σπίρτα. Στο υπουργείο Παιδείας να μην πολιτευθούν ως επικεφαλείς φοιτητικών παρατάξεων.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης να θυμηθούν ότι οι αντιλήψεις ξεχειλωμένου κρατισμού δεν είναι πια … αριστερά. «Στην Δημόσια Διοίκηση το πρωτεύον είναι πως θα υπηρετήσουμε αυτόν που τον πληρώνει, τον ελληνικό λαό δηλαδή και όχι τις συντεχνίες που έχουν ερείσματα στους κομματικούς μηχανισμούς. Και τέλος στις διαπραγματεύσεις να θυμούνται πάντα ότι η Ελλάδα είναι Ευρώπη και οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουμε στην Ευρώπη».

Ο ίδιος είπε πάντως ότι το Ποτάμι είναι ανοιχτό να συμβάλλει ακόμα και με στελέχη του στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. «Αρκεί να ξέρουμε βέβαια τι πάμε να διαπραγματευθούμε» προσέθεσε με νόημα.

Το Ποτάμι εξέλεξε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 17 βουλευτές. Εκτός του επικεφαλής του κόμματος, Σταύρου Θεοδωράκη που πήρε την έδρα των Χανίων, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού περιλαμβάνονται ακόμα οι: Παναγιώτης Καρκατσούλης (Επικρατείας), Σπύρος Λυκούδης (Α” Αθηνών), Γρηγόρης Ψαριανός, Χάρης Θεοχάρης, Γιώργος Αμυράς, Αντιγόνη Λυμπεράκη (Β” Αθηνών), Χριστίνα Ταχιάου (Α” Θεσσαλονίκης), Σταυρούλα Αντωνάκου (Α” Πειραιά), Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής), Ιάσων Φωτήλας (Αχαΐας), Κατερίνα Μάρκου (Β” Θεσσαλονίκης), Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου (Σερρών), Κωνσταντίνος Μπαργιώτας (Λαρίσσης), Σπύρος Δανέλλης (Ηρακλείου), Κυριάκος Χαρακίδης (Δράμας), Νίκος Ορφανός (Β” Πειραιώς).

Keywords
Τυχαία Θέματα