Την άμεση αποχώρηση του Μπλάτερ από τη FIFA ζητά ο πρίγκιπας Αλί μπιν Αλ Χουσείν

Την άμεση αποχώρηση του Γιόζεφ Μπλάτερ από τον προεδρικό θώκο της FIFA ζητά ο πρίγκιπας της Ιορδανίας, Αλί μπιν Αλ Χουσείν, προκειμένου να παραμείνει έξω από τη διαδικασία μεταρρύθμισης των θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου μετά από τα μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς που αποκαλύφθηκαν το τελευταίο διάστημα. «Το μέλλον της FIFA βρίσκεται σε κίνδυνο. Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα μια σημαντική αλλαγή».

Στο

μεταξύ «τρέχουν» οι διαδικασίες για τον ορισμό του έκτακτου συνεδρίου της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και στο πλαίσιο αυτό συγκαλείται σήμερα στη Ζυρίχη, έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της. Το συνέδριο, αναμένεται να οριστεί μεταξύ Δεκεμβρίου 2015 και Φεβρουαρίου 2016, ενώ θα καθοριστούν οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, το χρονοδιάγραμμα για τις υποψηφιότητες που θα τεθούν για την ανάδειξη του νέου προέδρου και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες.

Εκτός από τον πρίγκιπα Αλί μπιν Αλ Χουσείν, υποψήφιος είναι και ο Λουίς Φίγκο, ενώ σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, δημιουργείται το τελευταίο διάστημα ένα κίνημα υποστήριξης της υποψηφιότητας του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος θα πρέπει να σημειωθεί δεν έχει αναφέρει τίποτα για το θέμα μέχρι τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα