Το «Δεν Πληρώνω» γίνεται συνήθεια! Σχεδόν 1 στους 3 δεν θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ…

Έρευνα πραγματοποίησε η εταιρεία MARC για τις «τάσεις στην αγορά ακινήτων», με τα στοιχεία της να δείχνουν πως 3 στους 10, δηλαδή σχεδόν 1 στους 3 δεν θα πληρώσει φέτος τον ΕΝΦΙΑ…

Παράλληλα, 1 στους 3 ιδιοκτήτες καθυστερεί το στεγαστικό του δάνειο και θα το συνεχίσει και στο μέλλον.

Ειδικότερα, τα σημαντικότερα συμπεράσματα της έρευνας ανά τομέα:

ΤΙΜΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Ένας στους δύο, το 50% των ερωτηθέντων, πιστεύει ότι στην επόμενη 3ετία, οι τιμές των ακινήτων θα πέσουν

κι άλλο. Ποσοστό πάντως μικρότερο από την έρευνα του 2013, όπου μείωση έβλεπε το 66%.

ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ. Η αγορά ακινήτων θα παραμείνει ακόμη παγωμένη για τουλάχιστον μια 3ετία. Διότι ούτε το 92% προτίθεται να αγοράσει ακίνητο την επόμενη τριετία, αλλά ούτε το 75% -σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα της Marc- προτίθεται να πουλήσει κάποιο ακίνητο που έχει. Ο λόγος είναι απλώς, επειδή οι τιμές είναι σκοτωμένες, και προτιμά να περιμένει καλύτερες ημέρες, κάτι που φυσικά αποτελεί και δίκοπο μαχαίρι.

ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ. Υπάρχει ένα 19% των ερωτηθέντων που πουλάει σπίτι αυτή την περίοδο, αλλά μόνο ένα 4,5% που ψάχνει να αγοράσει σπίτι. Δηλαδή υπάρχει υπερπροσφορά, και έτσι εξηγούνται και οι πιεσμένες, σκοτωμένες σε πολλές περιπτώσεις, θα έλεγα, τιμές.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ. Το 73% πιστεύει ότι δεν κινδινεύει από τυχόν άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τις τράπεζες. Ανησυχεί ωστόσο ένα 25%, δεν είναι μικρό νούμερο.

ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. Το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί πως τα ακίνητα πρέπει να παραχωρηθούν σε ιδιώτες, είτε για να γίνουν επενδύσεις, είτε για να αποπληρωθεί το δημόσιο χρέος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ. Η αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ενώ ακολουθεί η αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, η αξιοποίηση του Ελληνικού και η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. Το 61% θεωρεί ότι φταίνε οι φόροι και το 48% η πολιτική αστάθεια, που εμποδίζουν τη προσέλκυση επενδυτών.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. Το 63,5% θεωρεί ότι μέρος της πρέπει να δοθεί για αξιοποίηση στο Δημόσιο.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα