Το Ιράν μηνύει το Χόλιγουντ

Μήνυση κατά του Χόλιγουντ κατέθεσε το Ιράν, για τη «μη ρεαλιστική παρουσίαση» της χώρας σε διάφορες ταινίες του Χόλιγουντ.

Μάλιστα, η Τεχεράνη επιστράτευσε τη διάσημη Γαλλίδα δικηγόρο και σύζυγο του τρομοκράτη «Κάρλος το Τσακάλι», Ιζαμπέλ Κουτάν Πείρ, η οποία μετέβη στο Ιράν για συνομιλίες με την ηγεσία του σκληροπυρηνικού καθεστώτος της Τεχεράνης.

«Θα εκπροσωπήσω το Ιράν στη δικαστική μάχη κατά των ταινιών του Χόλιγουντ που έχουν σπιλώσει την εικόνα της χώρας όπως η ταινία Argo»,

δήλωσε η Γαλλίδα δικηγόρος.

Το Ιράν θεωρεί ότι πολλές ταινίες του Χόλιγουντ, όπως η ταινία του Μπεν Αφλεκ, «Argo» αλλά και οι «300» αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας.

Η Κουτάν Πείρ ήταν δικηγόρος του διαβόητου τρομοκράτη από τη Βενεζουέλα, Ιλιτς Ραμίρεζ Σάντζες, γνωστού ως «Κάρλος το Τσακάλι», ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία 2 Γάλλων μυστικών πρακτόρων και ενός Λιβανέζου πληροφοριοδότη.

Η ίδια γνωρίστηκε με τον πελάτη της όσο εκείνος ήταν στη φυλακή. Ανάμεσά τους αναπτύχθηκε ένας μεγάλος έρωτας και το ζευγάρι αποφάσισε να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου το 2001.

Keywords
Τυχαία Θέματα