Τουλάχιστον 56 συλλήψεις μετά τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Mε μια μαφιόζικη δολοφονία με, προφανώς, λάθος… στόχο και με μια απόπειρα δολοφονίας με τηλεχειριζόμενη βόμβα, φέρεται να συνδέεται το καρτέλ των Αλβανών «βαρόνων» ναρκωτικών, οι οποίοι μέσα από δεκάδες Αφρικανούς, που τροφοδοτούσαν, πλημμύριζαν το κέντρο της Αθήνας με παραισθήσεις.

Όπως έγραψε ήδη η Alphafreepress, από το πρωί της Παρασκευής, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αθηνών,

για την εξάρθρωση τουλάχιστον τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες διακινούσαν ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας και σε χώρους έξω από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, της Νομικής Σχολής, του Πνευματικού Κέντρου, και των Πλατειών Ομονοίας, Αμερικής, Αττικής, Βικτωρίας, Κάνιγγος και Συντάγματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αλυσίδα των διακινητών μετείχαν τουλάχιστον 100 άτομα, Αφρικανοί και Αλβανοί, ενώ την προμήθεια των ναρκωτικών είχαν αναλάβει από την Αλβανία μεγαλέμποροι, που θησαύριζαν από τις τραγικές καταστάσεις που ξετυλίγονταν στο κέντρο της Αθήνας με ασθενείς νέους, που έψαχναν-και θα ψάχνουν- για τη «δόση» τους.
Στοιχεία που είχαν προκύψει εδώ και ημέρες από τις παρακολουθήσεις της Ασφάλειας Αθηνών, αναφέρουν ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι το κύκλωμα των Αλβανών «βαρόνων» σχετίζεται σε επίπεδο ηθικής αυτουργίας με μια δολοφονία που έγινε πρόσφατα στο Κερατσίνι.
Στις 13 Νοεμβρίου, ένας 36χρονος Αλβανός, με ποινικό παρελθόν στα ζητήματα των ναρκωτικών, επέβαινε ως συνοδηγός σε αυτοκίνητο που οδηγούσε 32χρονος συμπατριώτης του.

Στη συμβολή των οδών Σπερχειού και Πελοποννήσου, δύο άτομα, που επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο έκλεισαν το δρόμο του πρώτου αυτοκινήτου. Ο συνεπιβάτης βγήκε και πυροβόλησε δέκα φορές με πιστόλι κατά του οδηγού, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή.
Το θύμα δεν είχε φάκελο στην αστυνομία, ήταν πατέρας 3 παιδιών, εργαζόταν ως πλακάς και περιγράφηκε από μάρτυρες ως οικογενειάρχης,

Όμως, ο 36χρονος συνοδηγός ήταν σεσημασμένος για διακίνηση ναρκωτικών. Ωστόσο, στην κατάθεσή του για το έγκλημα που παραμένει ανεξιχνίαστο, είπε ότι ο οδηγός είχε φραστικό επεισόδιο με δύο άτομα πριν το ένα από αυτά αρχίσει να πυροβολεί.
Δεν αποκλείεται τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τις τουλάχιστον 56 συλλήψεις διακινητών στο κέντρο να δώσουν νέα ώθηση στην υπόθεση και να εξιχνιαστεί.

Σημειώνεται ότι ο 36χρονος είχε γίνει στόχος αγνώστων κι με τηλεχειριζόμενη βόμβα, πάλι στο Κερατσίνι. Επέβαιναν ο ίδιος η σύζυγός του και η μικρή κόρη τους. Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος στην πίσω δεξιά ρόδα. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία.

Το άρθρο Τουλάχιστον 56 συλλήψεις μετά τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα