Τους 263 έχουν φτάσει οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στα σύνορα Αφγανιστάν – Πακιστάν

Τουλάχιστον 263 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής από τον πολύ ισχυρό σεισμό 7,5 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στα βόρεια σύνορα του Αφγανιστάν με το Πακιστάν, χθες Δευτέρα. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς στον ήδη υπάρχοντα απολογισμό δεν περιλαμβάνονται οι πολύ δυσπρόσιτες περιοχές, οι οποίες είναι κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Τα περισσότερα θύματα είναι από το Πακιστάν, όπου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 228 άτομα, ενώ οι τραυματίες υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους χίλιους. Ιδιαίτερα αισθητός έγινε ο σεισμός

και στην Ινδία και ας είναι μακριά από το επίκεντρο της δόνησης. Μάλιστα έχουν καταγραφεί στην χώρα 33 νεκροί μέχρι στιγμής, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 200.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην ορεινή περιοχή του Χιντουκούς στην οποία γίνεται προσπάθεια να φτάσουν οι αφγανικές αρχές προκειμένου να διαπιστώσουν το μέγεθος της καταστροφής εκεί και ιδιαίτερα το τι έχει γίνει στις κατοικημένες περιοχές. Το ορεινό αυτό τμήμα πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς, αλλά λόγω του ότι είναι πολύ αραιοκατοικημένο σπάνια υπάρχουν αρκετά θύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα