Τραγωδία στα Τέμπη: Κανένα ίχνος από την 23χρονη Εριέττα στα συντρίμμια του τρένου

Ένα ακόμη δράμα μέσα στην εθνική τραγωδία της πολύνεκρης σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη… Ένα κορίτσι μόλις 23 ετών, η Εριέττα, φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, που ήταν μεταξύ των επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας, δεν βρέθηκε ποτέ. Όσες προσπάθειες κι αν έγιναν από τους ειδικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, να ταυτοποιηθεί μέσω του DNA,

αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος από το σώμα της.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alphafreepress, ομάδα αστυνομικών, το προσπάθησε μέχρι τέλους μέσω και έρευνας που έγινε για την περίπτωση που δεν είχε επιβιβαστεί τελικά στο τρένο το μοιραίο βράδυ. Όμως, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, η έρευνα έδειξε ότι η Εριέττα και μια φίλη της είχαν βγάλει δύο εισιτήρια, επιβιβάστηκαν στην αμαξοστοιχία στην Αθήνα, ενώ η φοιτήτρια μίλησε εκείνο το βράδυ και με τη μητέρα της. Η σορός της φίλης της Εριέττας βρέθηκε από τους διασώστες και ταυτοποιήθηκε.

Επίσης, βρέθηκαν, κατεστραμμένα από τη φωτιά, προσωπικά αντικείμενα της 23χρονης φοιτήτριας Ήδη η μητέρα της, καθώς δεν είχε καταχωρηθεί ως όνομα ούτε στους νεκρούς ούτε στους τραυματίες, είχε απευθυνθεί στις Αρχές και είχε δώσει μάλιστα δείγμα βιολογικό για να συγκριθεί με ευρήματα στο τρένο. Για τη μη ταυτοποίηση είχε ερωτηθεί η ιατροδικαστής Λάρισας Ρουμπίνη Λεοντάρη, που έφερε σε πέρας το σκληρό έργο της νεκροτόμησης των άτυχων επιβατών, που έχασαν τη ζωή τους. «Θα θέλαμε να έχουμε κάτι να δώσουμε στους συγγενείς, αλλά δεν έχει έρθει κάτι από το παιδί αυτό σε μας. Σημαίνει ότι δεν έχει εντοπιστεί κάτι», είχε δηλώσει.

Η θερμοκρασία των 1.100 βαθμών

Απαντώντας στο τι  θα μπορούσε να έχει συμβεί, η κα. Λεοντάρη είπε: “Θα μπορούσε να είχε την ατυχία να βρισκόταν στο επίμαχο σημείο, όπου αναπτύχθηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασία των 1.000 – 1.100 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Έτσι, θα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι». Για την Εριέτα μίλησε συντετριμμένη και μια φίλη της. Είπε ότι βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι, που επλήγη καταστροφικά και πρόσθεσε: «Ήταν ένα πολύ καλό κορίτσι με καλλιτεχνικές τάσεις. Ζωγράφιζε κιόλας, ήταν ένα αγγελούδι, ήπιο, γλυκό. Είμαστε πάρα πολύ χάλια».

Ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, που αφορούσαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών. Συνολικά, όπως ανακοινώθηκε, ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί, οι οποίοι προέκυψαν μέσω της συγκριτικής ανάλυσης 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων ή προσωπικά αντικείμενα αυτών, καθώς και 108 δειγμάτων που ελήφθησαν από σορούς ή σωματικά μέλη. «Σημειώνεται ότι», προσθέτει η Αστυνομία «και τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών, αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς, ενώ μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης (σ.σ. Εριέτας), δεν προέκυψε αντιστοίχιση καθώς δεν ανευρέθη σχετικό δείγμα».

Από την Ολλανδία

Το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα που υπήρχε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αφορούσε στην περίπτωση αγνοούμενου Σύρου, ο αδελφός του οποίου εντοπίσθηκε μέσω αστυνομικής συνεργασίας στην Ολλανδία, με τη βοήθεια ενός φίλου του νεκρού, ο οποίος είχε ανησυχήσει για την τύχη του. Ακολούθησε σχετικό αίτημα για την αποστολή στη χώρα μας του γενετικού του τύπου, από την επακόλουθη εξέταση του οποίου, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της ταυτότητας του προαναφερόμενου αγνοούμενου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τραγωδία, Τέμπη, Κανένα, 23χρονη Εριέττα,tragodia, tebi, kanena, 23chroni erietta