Τρέχει τώρα η Τουρκία να μαζέψει το θέμα της έντασης με τη Ρωσία – Συνάντηση με Πούτιν ζήτησε ο Ερντογάν

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε σήμερα με αίτημά του στο Κρεμλίνο ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η τουρκική πλευρά ζήτησε η συνάντηση να γίνει όσο πιο άμεσα γίνεται, δηλαδή τη Δευτέρα στο Παρίσι, όπου θα βρίσκονται και οι δύο ηγέτες, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για το κλίμα.

Το θέμα γνωστοποίησε το Κρεμλίνο, μέσω του εκπροσώπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος αναφέρθηκε στο «αίτημα συνάντησης σε επίπεδο αρχηγών κρατών» και εάν δεχθεί ο Βλάντιμιρ Πούτιν, η συνάντηση

αυτή θα είναι η πρώτη μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και μέσα σε κλίμα έντασης που έχει δημιουργηθεί και το οποίο η Τουρκία προσπαθεί τώρα να αντιστρέψει, καθώς οι οικονομικές κυρώσεις που ανακοίνωσε η Ρωσία είναι βαριές για μια οικονομία, όπως αυτή της Τουρκίας, η οποία θεωρείται ως οικονομία του «γίγαντα με τα γυάλινα πόδια».

Μετά λοιπόν τις «κορώνες» και τα λόγια περί επανάληψης της κατάρριψης σε ανάλογη περίπτωση, τώρα γίνεται προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να επιστρέψει στην πραγματικότητα η τουρκική πολιτική, η οποία μάλλον μέτρησε το ύψος της μεγαλύτερο απ” ότι πραγματικά είναι.

Keywords
Τυχαία Θέματα