Τρεις ακόμη ανήλικοι ενώπιον του εισαγγελέα

Ένας βρέθηκε με χειροπέδες γιατί επιχείρησε ληστεία σε βάρος εργαζόμενου περιπτέρου με την απειλή κατσαβιδιού. Άλλοι δύο ακολούθησαν τον πρώτο όταν συνελήφθησαν στην Ομόνοια με αναδιπλούμενα μαχαίρια κι ένα πιστόλι απομίμηση. Και οι τρεις, προστίθενται στους 194, οι οποίοι έχουν συλληφθεί από διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες, ανά την Ελλάδα, για σειρά αδικημάτων. Αριθμοί, πίσω από τους οποίους, προβάλλει το μέγα πρόβλημα της σημερινής

κοινωνίας, που έχει να κάνει με τη συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα ανηλίκων, ημεδαπών κι αλλοδαπών ή μικτών ομάδων. Ο ανήλικος με το κατσαβίδι, συνελήφθη στην περιοχή του Περιστερίου από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, κατηγορούμενος για απόπειρα ληστείας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Ειδικότερα» επισημαίνει η Αστυνομία , «ο 14χρονος προσέγγισε υπάλληλο περιπτέρου στην περιοχή του Περιστερίου και αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό με απειλή χρήσης κατσαβιδιού. Ωστόσο, ο υπάλληλος αντιστάθηκε και ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Κληθέντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, στο πλαίσιο στοχευμένων αναζητήσεων σε όλη την περιοχή, εντόπισαν τον 14χρονο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου ενώ εντοπίστηκε σε τσαντάκι που κατείχε και το κατσαβίδι που χρησιμοποίησε για τη διάπραξη της ανωτέρω αξιόποινης πράξης». Συνελήφθη επιπλέον, συμπληρώνει η ΕΛ.ΑΣ και 65χρονος ημεδαπός, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Παράνομη οπλοφορία

Είκοσι τέσσερις ώρες μετά το κρούσμα της απόπειρας, μέρα-μεσημέρι, στην Ομόνοια, αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ, ακινητοποιούσαν δύο αλλοδαπούς ανήλικους, 16 και 17 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. «Ειδικότερα», αναφέρει κι εδώ η Αστυνομία, «περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τους ανωτέρω και τους κάλεσαν σε έλεγχο, στο πλαίσιο του οποίου βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν: Πιστόλι τύπου REPLICA και 2 αναδιπλούμενα μαχαίρια». Τις ίδιες ώρες, δίνονταν στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα στοιχεία της εβδομαδιαίας αποτίμησης εγκληματικότητας στα οποία περιλαμβάνονται και αυτά της νεανικής παραβατικότητας.

312 παραβάσεις

Έτσι, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία όπου συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά, σε όλη την επικράτεια, έχουν πραγματοποιηθεί: 6.428 έλεγχοι ατόμων, 368 προσαγωγές, 194 συλλήψεις, ενώ βεβαιώθηκαν 312 παραβάσεις.

Το ρεπορτάζ του Alphafreepress

Σε πρόσφατο ρεπορτάζ, το Alphafreepress, είχε αναδείξει το μέγα θέμα της παράνομης οπλοφορίας των ανηλίκων με συναταρακτικά στοιχεία. Το οκτάμηνο του 2024, έγραφε, κατασχέθηκαν χιλιάδες μαχαίρια, διαφόρων τύπων, όπως εξελιγμένοι σουγιάδες, στιλέτα, πτυσσόμενα μαχαίρια, σιδερογροθιές. Στο ίδιο διάστημα, έγραφε το ρεπορτάζ, έγιναν κοντά στις 9.000 συλλήψεις ανηλίκων για διάφορες παραβάσεις. Αφορμή ήταν η σύλληψη 16χρονου σε δρόμο της Νέας Σμύρνης, όταν οι αστυνομικοί περιπολίας βρήκαν στην κατοχή του ένα μαχαίρι, τύπου πεταλούδα, με μήκος 22 εκατοστά. «Αυτό το μαχαίρι», έγραφε το ρεπορτάζ «προστέθηκε σε μια ανατριχιαστική λίστα των Αρχών με ανάλογα, επικίνδυνα όπλα, που κατάσχονται συχνά, στα χέρια ανήλικων!»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρεις,treis