Τρεις «αντιτρομοκρατικούς» νόμους επικύρωσε ο Ασάντ

Τρεις νόμους που καταδικάζουν σε βαριές ποινές όσους διαπράττουν «τρομοκρατικές» προκειμένου να αλλάξουν το χαρακτήρα του καθεστώτος στη Συρία, επικύρωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sana.

«Σε αυτούς που σχηματίζουν, διευθύνουν ή είναι μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων μπορεί να επιβληθεί ποινή 10 ως 20 ετών καταναγκαστικής εργασίας, ωστόσο η ποινή μπορεί να είναι πιο αυστηρή αν ο στόχος τους είναι η αλλαγή του καθεστώτος ή του χαρακτήρα του κράτους», αναφέρεται στον έναν από τους νόμους

που υιοθετήθηκαν την περασμένη Πέμπτη από το συριακό κοινοβούλιο.

«Αν οι πράξεις τους αυτές προκαλούν το θάνατο ή αναπηρίες, μπορούν να επιβληθούν θανατικές ποινές», προστίθεται σε αυτόν.

Εξάλλου «η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, δηλαδή οποιαδήποτε πράξη αποσκοπεί στη συλλογή, στην άμεση ή έμμεση χορήγηση χρημάτων, όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών, μέσων επικοινωνιών και πληροφοριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατικές πράξεις τιμωρείται με κάθειρξη 15 ως 20 ετών».

Ο ένας από τους άλλους δύο νόμους προβλέπει ότι ένας δημόσιος υπάλληλος μπορεί να απολυθεί αν κριθεί ένοχος από δικαστήριο «για άμεση ή έμμεση εμπλοκή σε μια τρομοκρατική ενέργεια, ή έχει προσφέρει υλική ή ηθική υποστήριξη σε μια τρομοκρατική ομάδα».

Τέλος ο τρίτος νόμος καταδικάζει «σε 10 ή 20 χρόνια καταναγκαστικών έργων» και σε «πρόστιμα τους δράστες απαγωγών με αίτημα λύτρα».

Πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα