Τριφυλλομαχία με νικητές τους… κόκκινους!

Υπό το βλέμμα του Ερίκ Καντονά πραγματοποιήθηκε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Πλατανιά, με τον Γάλλο άσο να βλέπει έναν Παναθηναϊκό αγνώριστο, τουλάχιστον από την εποχή που αυτός μεσουρανούσε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και να ηττάται φυσιολογικά στην έδρα του με 1-0 από τους κρητικούς, πετώντας το «δώρο» άλλων σύντεκνων από το Ηράκλειο που νωρίτερα είχαν νικήσει τον ΠΑΣ και να εισπράττει τις ποδοκιμασίες με το σφύριγμα

της λήξης.

Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να πιάσει τον ΠΑΣ στην πέμπτη θέση και παραμένει στο -3 από τους Γιαννιώτες ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος.

Παίζοντας απογοητευτικά ηττήθηκαν από τον κακό τους δαίμονα φέτος Πλατανιά, που τους έχει αποκλείσει και στο Κύπελλο και τους νίκησε στο πρώτο γύρο και μόνο αν τους καταλόγιζαν υπέρ τους το πέναλτι σε χέρι του Ποτουρίδη στο 22ο λεπτό, μπορεί να υπήρχε στο τέλος άλλη καλύτερη εικόνα…

Οι Κρητικοί ευτύχησαν να αιφνιδιάσουν τον Παναθηναϊκό, αφού μόλις στο 4' άνοιξαν το σκορ με την υπέροχη κεφαλιά του Ναζλίδη και μέχρι το 15' ήταν αυτοί που είχαν το... πάνω χέρι. Από εκείνο το σημείο και μετά το «τριφύλλι» πήρε τα ηνία του αγώνα, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και δημιούργησε την πρώτη μεγάλη του ευκαιρία στο 20'.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν από τις πτέρυγες με τους Εσπάρθα και Μαυρία, αλλά υστερούσαν στο δημιουργικό κομμάτι (ανύπαρκτος ο Κασιγιάμα). Οι πράσινοι” πάντως διαμαρτύρονται για την φάση του 22', όταν μετά από σέντρα του Ζέκα ο Ποτουρίδης έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής Τριτσωνης θεώρησε πως ήταν ακούσιο. Το σφύριγμα της λήξης του 45΄λεπτού βρήκε τον κόσμο που ήταν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ να αποδοκιμάζει.. χλιαρά!

Πίεση χωρίς αντίκρισμα

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Φάμπρι προχώρησε σε διπλή αλλαγή, βάζοντας μέσα Φιγκερόα και Κουίνσι, αντί των Τοτσέ και Εσπάρθα. Το σκηνικό δεν άλλαξε. Το Τριφύλλι πίεζε τους Χανιώτες, είχε αρκετές προσπάθειες προς την εστία του Κηπουρού, αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει, την ώρα που ο Πλατανιάς έπαιζε με τον χρόνο ροκανίζοντας τα λεπτά και πατώντας στο υπέρ του 0-1. Στο 82' η καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟ, σε σουτ του Κουίνσι που έδιωξε με τα πόδια ο Κηπουρός, με τον Πλατανιά να «απαντάει» στο επόμενο λεπτό με φάουλ του Ποτουρίδη που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καρνέζης.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την τρίτη του εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα και διατήρησε την διαφορά του από τον 5ο ΠΑΣ Γιάννινα στους 3 βαθμούς, ενώ ο Πλατανιάς έκανε σημαντικό βήμα παραμονής.

«Οι παίκτες μου δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε και το επίπεδο για να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση». Αυτή τη δήλωση έκανε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Φάμπρι, μετά την ήττα με 1-0 από τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα