Τσίπρας: «Αποδαιμονοποιήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ»

Ικανοποιημένος από τις επαφές του στις Ηνωμένες Πολιτείες εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «αποδαιμονοποιήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική μας πρόταση, γιατί οι συνομιλητές

μας είδαν ότι αυτή έχει πολιτική βάση», συμπληρώνοντας πως «παρά τις διαφορές μας, βρήκαμε κάποια σημεία επαφής και προσδιορίσαμε ένα πλαίσιο συζήτησης, συμφωνώντας στο βασικό: ότι το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο, είναι αναποτελεσματικό».

Αφού τόνισε πως «με την επίσκεψή μας στοχεύαμε στη διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος», ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ, είτε θέλουμε είτε δεν θέλουμε… Και η λύση είναι να αλλάξει στρατηγική η Ευρώπη για να γίνει βιώσιμο το ευρώ».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως στις συναντήσεις που είχε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επισήμανε ότι οι θέσεις που παρουσίασε κινήθηκαν σε τρεις άξονες:

1) Τερματισμός προγράμματος λιτότητας.

2) Σύγκληση ευρωπαϊκής διάσκεψης για να δοθεί τέλος σ΄ αυτή την αδιέξοδη πολιτική με τη διαγραφή του χρέους, όχι μόνο της Ελλάδας.

3) Ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα