Τσίπρας: Δίνουμε ελπίδα στον λαό- Δεν εκβιάζουμε και ούτε εκβιαζόμαστε

«Είστε η φωνή των πολιτών, οι εκπρόσωποι ενός λαού που αποφάσισε με γενναιότητα για τη ζωή του και επέλεξε ελπίδα και ανασυγκρότηση. Οι 149 βουλευτές και βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείτε πλέον κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού λαού», δήλωσε αρχικά απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα,

συνέχισε λέγοντάς τους: «Όλοι πρέπει να είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στην ιστορική διαδικασία χειραφέτησης του ελληνικού λαού, που γράφει ιστορία, γιατί είναι αποφασισμένος να στηρίξει τις μεγάλες αλλαγές για το τέλος του πελατειακού κράτους, για την επιστροφή στη σταθερότητα, για πραγματικές μεταρρυθμίσεις και όχι απορρύθμισης και βαρβαρότητας».

«Η κυβέρνηση από τα πρώτα βήματα έδωσε ελπίδα στον πολύπαθο λαό. Έδωσε στην πατρίδα ταυτότητα που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο. Έγινε θετικό σημείο αναφοράς στην Ευρώπη», δήλωσε, εν μέσω χειροκροτημάτων από τους βουλευτές του κόμματός του, ο κ. Τσίπρας.

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για περηφάνια των πολιτών, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. «Οι πολίτες γέμισαν αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν. Γιατί επέστρεψε η δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε. Δεν κυριαρχεί η ανασφάλεια. Κυριαρχεί η βεβαιότητα ότι η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Χρειάστηκε μόνο μία εβδομάδα και καταφέραμε να αλλάξει η ατζέντα. Πράγμα που μαρτυρούν οι επαφές που είχα. Για να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ευρώπη πάνω στα πραγματικά προβλήματα για να συζητήσουμε για την ανάπτυξη και όχι άλλο για τη λιτότητα, για να αποδομηθεί το κατεστημένο που θέλει περισσότερο λιτότητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Εν συνεχεία έστρεψε τα βέλη του στη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και την πολιτική, που ακολούθησε, λέγοντας ότι «η ελληνική δημοκρατία δεν είναι πλέον αποδέκτης εντολών μέσω μέιλ. Έχει δική της φωνή τη δική της διαπραγματευτική ισχύ. Εάν είχαμε χάσει τις εκλογές σήμερα το περιβόητο mail Σαμαρά θα είχε γίνει νόμος του κράτους, η Βουλή θα ψήφιζε νέες περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις στο ΦΠΑ».

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε πως «δεν είναι απειλή η ελπίδα για τις μεγάλες και αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να συντελεστούν στην Ευρώπη, που είτε θα είναι δημοκρατική, είτε θα δυσκολευτεί να συνεχίσει να υπάρχει». «Υπάρχει επεξεργασμένο στρατηγικό σχέδιο για τη διαπραγμάτευση καθώς και πρόγραμμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Η Ελλάδα έχει προτάσεις, τις οποίες κατέθεσε στους εταίρους της, και περιμένει τις δικές τους προτάσεις», είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε πως «η κυβέρνηση περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τις προτάσεις της Γερμανίας, από την οποία μέχρι σήμερα, δεν έχουμε ακούσει κάτι συγκεκριμένο».

«Θα σεβαστούμε τους κανόνες, απαιτούμε όμως και από τους εταίρους μας να σεβαστούν τη λαϊκή κυριαρχία», δήλωσε ο πρωθυπουργός για να δεσμευτεί στη συνέχεια στον ελληνικό λαό, ότι «θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να γυρίσει ο τόπος σελίδα, εγγυόμαστε ότι θα μπει φρένο στις θυσίες χωρίς αποτέλεσμα που έκαναν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, αλλά ταυτόχρονα εγγυόμαστε διεκδίκηση με ασφάλεια στην Ευρώπη, εγγυόμαστε τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες που είναι απολύτως εξασφαλισμένες»

Πάντως, όπως είπε ο κ. Τσίπρας «υπάρχει μία κάστα εντός και εκτός Ελλάδας που υπηρέτησε και υπηρετεί τον δοκιμαστικό σωλήνα των πιο απάνθρωπων πολιτικών και παρακαλάει να παραμείνει αυτός ο λαός το πειραματόζωο».

Τέλος, εξέφρασε εκ νέου την θέση του, όπως την είπε και ο κ. Βαρουφάκης στον κ. Σόιμπλε, ότι η «χρειαζόμαστε χρόνο, όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό δεν προφέρει καμία υπηρεσία στο κοινό μας μέλλον». «Θα παρουσιάσουμε το σχέδιό μας, είμαι βέβαιος ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε. Να αποκαταστήσουμε τις αδικίες να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα