Βαρουφάκης: Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να μειώσουμε το χρέος

Την αισιοδοξία του για εξεύρεση λύσης στο θέμα του χρέους εξέφρασε μετά από ακόμη μια χρήσιμη συνάντηση με ομόλογό του, αυτή τη φορά με τον Ιταλό ΥΠΟΙΚ Κάρλο Πάντοαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

«Θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία χρειάζεται για να μειώσουμε το χρέος, προκειμένου να γίνει βιώσιμη η οικονομία και να σταματήσει η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης, για να συμπληρώσει λέγοντας, πως «σημασία έχει η ουσία και όχι το πώς θα ονομάσουμε

τη λύση για απομείωση του χρέους και επιστροφή στην ανάπτυξη».

Εξάλλου, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε «εξαιρετικά χρήσιμη» τη συνάντηση με τον κ. Πάντοαν, και όπως είπε «συζητήθηκε ο οδικός χάρτης για τα επόμενα χρόνια, αλλά και θέματα που τέθηκαν σε Παρίσι και Λονδίνο και τα οποία θα εξεταστούν στις επερχόμενες συναντήσεις».

Σημειώνεται, πως ο κ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί αύριο, Τετάρτη με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, στην Φρανκφούρτη και μεθαύριο στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Συναντήσεις, που όπως είναι φυσικό θα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς θα φανεί η στάση που θα κρατήσουν ΕΚΤ και Γερμανία απέναντι στην νεοεκλεγμένη κυβέρνηση Τσίπρα και τις απαιτήσεις της.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα