Βάζουν κάτω τα σενάρια για τη δημόσια τηλεόραση

Σύσκεψη ιδιαίτερης σημασίας για τις εξελίξεις με φόντο τη δημόσια τηλεόραση θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Τετάρτη) στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή του βάζει τις τελευταίες πινελιές στο σχέδιο για τη μεταβατική δημόσια τηλεόραση, όπως ορίζει η προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ, προκειμένου να πείσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη να συναινέσουν.

Το σχέδιο που έχει «στα σκαριά»

ο πρωθυπουργός

Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο πρωθυπουργός με το νέο τους σχέδιο είναι να «σβήσει» το «μαύρο» από τις οθόνες, το οποίο προκάλεσε την αντίδραση πολιτών, φορέων και κομμάτων, να διασώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έβαλε προσωρινό «λουκέτο» στην ΕΡΤ και παράλληλα να εναρμονιστεί με την διαταγή του ΣτΕ για άμεση εκπομπή προγράμματος από τη δημόσια τηλεόραση.

Πάντως το σχέδιο που θα παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς είναι αντίθετο με το αίτημα ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Το πλάνο σχετίζεται με τη δημιουργία ενός νέου σχήματος, το οποίο θα υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ θα δημιουργηθεί αρμόδια διεύθυνση.

Επίσης, η λειτουργία του θα γίνεται βάσει προσωρινής διοικούσας επιτροπής, στην οποία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ –εφόσον το επιθυμούν- θα τοποθετήσουν δικά τους στελέχη, όπως δεσμεύτηκε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός στους κυβερνητικούς εταίρους. Ακόμη, προβλέπονται προσλήψεις μικρού αριθμού εργαζομένων με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα