Βάζουν κάτω το θέμα των πλειστηριασμών

Ύστερα από τη συνάντηση που είχαν στις αρχές της εβδομάδας ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σήμερα (Πέμπτη) πρόκειται να τα πουν ξανά, με το θέμα των πλειστηριασμών να μονοπωλεί την ατζέντα τους. Η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη συζήτηση που θα έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Εξωτερικών με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,

Γεργκ Άσμουσεν.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σαμαράς στην ευρεία διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, έβαλε «στον πάγο» τη συζήτηση για τους πλειστηριασμούς, παίρνοντας πάνω του προσωπικά το θέμα. Ως εκ τούτου, στη σημερινή συνάντηση αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις ή τουλάχιστον να χαραχθεί η κοινή γραμμή των δύο πολιτικών αρχηγών.

Απορρίφθηκαν τροπολογίες για τους πλειστηριασμούς

Δεν έγιναν δεκτές την Τετάρτη από την κυβέρνηση δύο τροπολογίες για παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, οι οποίες κατατέθηκαν στη βουλή. Η μία τροπολογία κατατέθηκε από τους κ.κ. Λοβέρδο και Αηδόνη για παράταση της απαγόρευσης μέχρι το τέλος του 2014, ενώ η άλλη από τους κ.κ. Σταυρογιάννη και Κουράκο για παράταση της μέχρι τα τέλη του 2016.

Οι τροπολογίες είχαν κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, αλλά η ενσωμάτωσή τους δεν έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό. «Το θέμα είναι σοβαρό. Οι τροπολογίες δεν θα γίνουν δεκτές. Πρόκειται για ένα μείζονος σημασίας θέμα, στο οποίο η κυβέρνηση θα δώσει λύση στον κατάλληλο χρόνο» δήλωσε ο υπουργός χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Καράογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα