Βενιζέλος: «Μαζί για την οικονομία που θέλουμε»

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες (Παρασκευή)  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να συμμετάσχει στο 9ο Συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES).

Στη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου σήμερα, (Σάββατο) ο κ. Βενιζέλος συμμετείχε 

σε πάνελ ανοιχτής συζήτησης με θέμα: «Μαζί για την οικονομία που χρειαζόμαστε», στην οποία παρενέβησαν ακόμη ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βικτορ Πόντα, ο επικεφαλής των Ισπανών Σοσιαλιστών ευρωβουλευτών Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ και η σκιώδης υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Μ. Βρετανίας Εμα Ρέϊνολντς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει πολύ σοβαρή και πολύ εύθραυστη.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ παράλληλα βιώνουμε μια μεγάλη ύφεση εδώ και πέντε χρόνια που σωρευτικά φτάνει το 24%», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει σχέση με το διαδεδομένο αρνητικό στερεότυπο, σύμφωνα με το οποίο πρόκειται για μια χώρα που δεν έχει την ικανότητα να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσαρμογής. Ισχύει ακριβώς το αντίθετο, είπε και σημείωσε ότι «έχουμε πετύχει μια εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή τα τελευταία δυόμισι χρόνια».

Επίσης, υπογράμμισε ακόμη ότι «το πρόβλημα που έχουμε τώρα στην Ελλάδα είναι να πείσουμε την κοινωνία των πολιτών για την ανάγκη να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα. Είμαστε τώρα, αυτή την εβδομάδα, έτοιμοι να λάβουμε για άλλη μια φορά πολύ δύσκολες αποφάσεις. Αποφάσεις για το τελευταίο ,ελπίζουμε, πακέτο περικοπών σε δαπάνες, ώστε να πετύχουμε τον στόχο της δημοσιονομικής προσαρμογής», είπε.

Τέλος, τόνισε  ότι «πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να ξαναφέρουμε την ομαλότητα» και επέμεινε πώς «θα πρέπει να πετύχουμε ένα μίνιμουμ επίπεδο συνεννόησης στην πορεία προς την παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα