Βόρεια Κορέα: Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τα 70 χρόνια του κόμματος των Εργατών

Με μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ γιόρτασε την 70η επέτειο από την ίδρυση του Κόμματος των Εργατών, του μοναδικού κόμματος στη Βόρεια Κορέα, το οποίο κυβερνά τη χώρα μέσω της οικογένειας των Κιμ. Χιλιάδες στρατιώτες με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αρμάτων μάχης, πυραύλων και εκτοξευτήρων ρουκετών παρέλασαν στην πλατεία Κιμ Ιλ-Σουνγκ, μπροστά στον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μάλιστα το καθεστώς έχει καλέσει στην πρωτεύουσα

της χώρας και ξένους δημοσιογράφους για να καλύψουν τις επετειακές εκδηλώσεις, στις οποίες παρέστησαν και εκπρόσωποι της Κίνας, της χώρας που έχει αρκετά καλές σχέσεις με την Β. Κορέα. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο Κιμ Γιονγκ-Ουν εξέφρασε στον Λιου Γιουνσάν, ανώτερο στέλεχος της κινεζικής ηγεσίας και απεσταλμένο του προέδρου Σι Τζίνπινγκ που τον επισκέφθηκε χθες, τη βούλησή του να βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ της Πιονγκγιάνγκ και της Σεούλ, είδηση που μετέδωσε σήμερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο Λιού, μέλος της μόνιμης επιτροπής του πολιτικού γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, πέμπτος στην ιεραρχία του, παρέδωσε στον βορειοκορεάτη ηγέτη επιστολή του προέδρου Σι που δηλώνει ότι το Πεκίνο προσδίδει «ζωτική σημασία» στις σχέσεις του με την Πιονγκιάνγκ, η οποία θέλει ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Η στρατιωτική παρέλαση είναι επιπλέον για το καθεστώς της Β. Κορέας και μια επίδειξη δύναμης έναντι των ΗΠΑ αλλά και των άλλων χωρών της περιοχής.

Keywords
Αναζητήσεις
google ειδησεις 70 χρονια β. κορεα
Τυχαία Θέματα