Ξεχάστε τον πονοκέφαλο με αυτές τις τροφές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σίγουρα όταν έρχεται ο πονοκέφαλος, η πιο γνωστή λύση είναι να μένετε στο σκοτάδι, να παίρνετε ένα παυσίπονο και να ξαπλώνετε. Κι όμως, υπάρχουν κάποια τρόφιμα που μπορούν να καταπολεμήσουν ή ακόμα και να προλάβουν τον πονοκέφαλο. Διαβάστε λοιπόν για να έχετε υπόψην σας, για την επόμενη φορά που θα σας επισκεφτεί ο πονοκέφαλος:

Ψητή πατάτα

Σημαντικός σύμμαχος στον πονοκέφαλο είναι η ψητή πατάτα, ειδικά αν ο πονοκέφαλός σας προέρχεται από το αλκοόλ. Ως γνωστόν, το αλκοόλ

είναι διουρητικό, με αποτέλεσμα να προκαλεί αφυδάτωση και να μειώνει το κάλιο. Όμως οι τροφές που περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες κάλιο ανακουφίζουν σημαντικά τον πονοκέφαλο από υπερβολικό αλκοόλ. Και σε αυτές τις τροφές ανήκει και η ψητή πατάτα.Είναι χαρακτηριστικό ότι μια ψητή πατάτα με τη φλούδα της αποτελεί σημαντική πηγή καλίου, καθώς περιέχει 721 χιλιοστόγραμμα.

Καρπούζι

Ο πονοκέφαλος όπως; γράψαμε, προέρχεται και από αφυδάτωση. Η λύση λοιπόν πέρα φυσικά από το νερό είναι και τροφές πλούσιες σε νερό, όπως είναι το καρπούζι. Σε ένα μπλέντερ αναμείξτε 2 φλιτζάνια καρπούζι, 1 φλιτζάνι θρυμματισμένο πάγο. Μισό φλιτζάνι γιαούρτι, λίγες σταγόνες μέλι και ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ.Το αποτέλεσμα απολαυστικό και ευεργετικό.

Καφές

Σίγουρα μετά από hangover έχουμε πιεί καφέ. Το αλκοόλ συνήθως προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και άρα πονοκέφαλο. Ένας από τους ρόλους της καφεϊνης είναι να συμβάλει στη μείωση του μεγέθους των αιμοφόρων αγγείων κι έτσι να ανακουφίσει τον πονοκέφαλο.Δεν χρειάζεται όμως υπερβολική κατανάλωση καθώς, είναι διουρητική και άρα αυξάνει την αφυδάτωση.

Ψωμί ολικής αλέσεως

Αν κάνετε χαμηλή διατροφή σε υδατάνθρακες, καταστρέφονται οι αποθήκες γλυκογόνου που αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας για τον εγκέφαλο. Ως συνέχεια προκαλείται αύξηση της απώλειας υγρών από το σώμα, αφυδάτωση και άρα πονοκέφαλος.Υγιείς υδατάνθρακες όμως που περιέχονται στο ψωμί ολικής αλέσεως, το πλιγούρι, τα φρούτα και το γιαούρτι σίγουρα θα βοηθήσουν.

Αμύγδαλα

Το λέει και μια πρόσφατη έρευνα, ότι το μαγνήσιο που βρίσκεται στα αμύγδαλα, προστατεύει τον οργανισμό από τον πονοκέφαλο με την χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων. Ειδικότερα για όσους έχουν στην καθημερινότητά τους τις ημικρανίες, μια διατροφή πλούσια σε μαγνήσιο όπως μπανάνες, αποξηραμένα βερίκοκα, αβοκάντο, αμύγδαλα, κάσιους, καφέ ρύζι και όσπρια, θα τις περιορίσει!

Το άρθρο Ξεχάστε τον πονοκέφαλο με αυτές τις τροφές εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα