«Ξεφεύγει» περαιτέρω η ύφεση και η ανεργία στην Ισπανία

Η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας προέβλεψε σημαντική μείωση του ΑΕΠ της χώρας, σε συνδυασμό με άνοδο της ανεργίας σε επίπεδα-ρεκόρ. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας, το ισπανικό ΑΕΠ ενδέχεται να μειωθεί εντός του 2013 κατά 1,5%, πρόβλεψη που διαψεύδει τις εκτιμήσεις της ισπανικής κυβέρνησης για μείωση κατά 0,5%.

Όπως

εκτίμησε η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας, η χώρα δεν αναμένεται να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης πριν από το 2014. Επιπλέον η ισπανική οικονομία δεν φαίνεται ικανή να τηρήσει το όριο της ΕΕ για το έλλειμμα (3%), με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι και το 2014 ο σχετικός δείκτης θα κινηθεί στο 5,9%.

Απόρροια των παραπάνω οικονομικών στοιχείων είναι η συνεχιζόμενη ύφεση που οδηγεί σε μαρασμό και διαρκή αύξηση της ανεργίας, η οποία προβλέπεται, κατά την εκτίμηση της ισπανικής Κεντρικής Τράπεζας, να ανέλθει εντός του 2013 στο 27,1%. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα-μέλος της ΕΕ που «συναγωνίζεται» τις αρνητικές επιδόσεις της Ισπανίας στον εργασιακό τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα