Οι δύο άξονες του σχεδίου ενίσχυσης της Fourlis

Στις ηλεκτρονικές πωλήσεις και στα νέα καταστήματα ποντάρει η διοίκηση του ομίλου Fourlis προκειμένου να βελτιώσει τα αποτελέσματα των ΙΚΕΑ, Intersport και The Athlete’s Foot (TAF) στο καθοριστικό τετράμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου.

Οπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Απόστολος Πεταλάς σε επενδυτές, αυτό το τετράμηνο συνεισφέρει

το 40% των ετήσιων πωλήσεων και το 65% των EBITDA του ομίλου. Στόχος είναι ο διπλασιασμός του μεριδίου του e-commerce στα συνολικά έσοδα, από περίπου 10% σήμερα.

Ο κ. Πεταλάς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ψυχολογία των καταναλωτών η οποία επηρεάζεται από τα περιοριστικά μέτρα και τους κανόνες υγιεινής στα καταστήματα, όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων.

Ως αποτέλεσμα, σημειώνεται μείωση της επισκεψιμότητας και ειδικά στα εστιατόρια που έμειναν περισσότερο διάστημα εκτός λειτουργίας – η συνεισφορά τους στον τζίρο είναι 8% και εκτιμάται ότι έχει συρρικνωθεί στο 2%. Eτσι, οι επιδόσεις τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο σημειώνoυν μονοψήφια πτώση πωλήσεων ενώ η διοίκηση του ομίλου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το β΄ εξάμηνο τα σήματα του ομίλου θα έχουν καλύτερες επιδόσεις έναντι του ανταγωνισμού, τόσο στην Ελλάδα που συνεισφέρει πάνω από 62% του τζίρου όσο και στις υπόλοιπες αγορές. Εχει προβλεφθεί κονδύλι 10,4 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στο α΄ εξάμηνο και στο τέλος του έτους αναμένεται να φτάσει τα 18-20 εκατ. ευρώ. Σε αυτά τα επίπεδα ή λίγο χαμηλότερα αναμένεται να κυμανθούν οι ελεύθερες ταμειακές ροές, που προβλέπονται αρνητικές το 2020, σύμφωνα με τη διοίκηση. Ο όμιλος αναπτύσσει υποδομές, πληροφοριακά συστήματα και logistics centers. Ηδη τον Μάιο άνοιξαν στο κέντρο της Αθήνας (Ερμού) δύο καταστήματα Intersport και ΤΑF που υιοθετούν νέες τεχνολογίες.

Στο β΄ εξάμηνο σχεδιάζεται η προσθήκη 4 νέων καταστημάτων Intersport και TAF, ενώ αναμένεται να σταματήσουν τη λειτουργία τους 3 σημεία πώλησης στην Τουρκία. Στο τέλος του 2020 ο κλάδος προβλέπεται να αριθμεί 137 σημεία πώλησης (καταστήματα Intersport και TAF) σε όλες τις χώρες (Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο και Τουρκία). Επιπλέον, ο όμιλος ενισχύει το δίκτυο ΙΚΕΑ, που αριθμεί 7 καταστήματα, 10 κέντρα παραγγελιών και παραλαβών (Pick Up & Order Points) και 3 e-shops σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο. Θα προσθέσει το πρώτο ΙΚΕΑ μεσαίου μεγέθους στη Βάρνα της Βουλγαρίας και το πρώτο ΙΚΕΑ μικρού μεγέθους στον Πειραιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα