H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ...(σσ εαν δεν πρόκειται περι αναισθησιας τοτε προκειται περι ετοιμασίας για επικοινωνιακο πολεμο με τα ΜΜΕ που χρωστανε και των οποιων τα δανεια εχουν τακτοποιηθει (παρανομα).

Ετοιμη να αποδεχτεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητηθεί στη Βουλή σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση το θέμα Μπαλτάκου, δηλώνει η κυβέρνηση...

Ο χρόνος που θα γίνει η συζήτηση θα καθοριστεί τις επόμενες ημερες, αλλά όπως λένε αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, από τη στιγμή που τη ζήτησε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να την αρνηθεί.

Σε κάθε περίπτωση
το θέμα αναμένεται να συζητηθεί - μεταξύ άλλων- στη συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή το πρωί οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, στις 10 το πρωί, στο μέγαρο Μαξίμου.

Την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το θέματα Μπαλτάκου είχε ζητήσει το πρωί της Πέμπτης ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του αναφέρει πως οι αποκαλύψεις «για τις στενές και μυστικές σχέσεις του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης με την εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, εγείρουν μείζον θέμα για τη δημοκρατία και την ομαλότητα» και εξηγεί ότι εγείρεται μείζον θεσμικό θέμα από τις αναφορές του κ. Μπαλτάκου «για σχεδιασμούς χειραγώγησης της δικαιοσύνης, εγείρουν και μείζον θεσμικό θέμα».

«Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί, έπειτα απ' όλα αυτά, να συνεχίσει να κρύβεται. Το ελάχιστο που θα όφειλε να πράξει θα ήταν, εκτός από το να ζητήσει τις παραιτήσεις του κ. Μπαλτάκου και των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή και στο λαό» σημειώνει.

Και προσθέτει: «Εντούτοις δεν έπραξε τίποτα από αυτά. Ούτε καν τον κ. Μπαλτάκο δεν απέπεμψε. Του έδωσε την ευχέρεια να παραιτηθεί. Η στάση αυτή του πρωθυπουργού αποδεικνύει ενοχή. Είναι προφανές ότι η επίσημη αφήγηση πως ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και ισχυρός κρίκος της κυβέρνησης κ. Μπαλτάκος, λειτουργούσε εν αγνοία του πρωθυπουργού δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Είναι, επίσης, προφανές ότι η ιδεολογική συγγένεια κυβερνητικών θυλάκων εξουσίας με την ακροδεξιά αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την Δημοκρατία. Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά απεδείχθη επικίνδυνη, δεν μπορεί να συνεχίσει να χειρίζεται τις τύχες της χώρας».

Και συνεχίζει: «Όπως γνωρίζετε, από την πρώτη στιγμή που ανεδείχθη μείζον θέμα απειλής της δημοκρατικής ομαλότητας με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, ζήτησα να γίνει έκτακτη σύγκλιση της ολομέλειας της Βουλής για όλα τα ζητήματα και τις συνέπειες που αφορούσαν στη δημιουργηθείσα, πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά χρονικά κατάσταση. Η συζήτηση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Σήμερα θεωρώ υποχρέωσή μου να επαναφέρω το αίτημα, ώστε μπροστά στο λαό να τοποθετηθούν όλοι. Πρωτίστως ο πρωθυπουργός, που οφείλει να δώσει εξηγήσεις, αλλά και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, που εν γνώσει του στηρίζει μία κυβέρνηση με εκλεκτικές συγγένειες με το παρακράτος της ακροδεξιάς. Βάσει του άρθρου 143 του ΚτΒ, σας ζητώ να διεξαχθεί προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, εντός των αμέσως επόμενων ημερών και το συντομότερο δυνατόν».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα