«Μπλόκο» Ρουπακιώτη στη ρύθμιση Μανιτάκη για τους συμβασιούχους του Δημοσίου

Να εκνευρίζεται έδειξε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης με τον συνάδελφό του υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος προώθησε ρύθμιση ...
σύμφωνα με την οποία καταργείται διάταξη του υπουργού Δικαιοσύνης σχετικά με τις προσωρινές δικαστικές αποφάσεις για συμβασιούχους του δημοσίου.
Με τη συγκεκριμένη διάταξη γίνεται προσπάθεια να αποχωρήσουν με συνοπτικές διαδικασίες δημόσιοι υπάλληλοι των οποίων οι υποθέσεις εκκρεμούν στα
δικαστήρια.

Ωστόσο, ο κ. Ρουπακιώτης εμφανίστηκε ενοχλημένος με την πρωτοβουλία του κ. Μανιτάκη. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ζητήσει την υπογραφή του συναδέλφου του υπουργού για να προωθήσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή. Ωστόσο η πρώτη αντίδραση του κ. Ρουπακιώτη φαίνεται ότι ήταν αρνητική. Σε συνομιλητές του δήλωνε διατεθειμένος να μην υπογράψει προκαλώντας έντονο προβληματισμό σε στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Με δήλωσή του σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Ρουπακιώτης υποστήριξε: «Δεν έχω δει ολόκληρη την πρόσταση του κ. Μανιτάκη. Σε κάθε περίπτωση είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε πρόταση ακυρώνει δικαστικές αποφάσεις, έστω και προσωρινού χαρακτήρα».

Συνεργάτες πάντως του κ. Μανιτάκη επιμένουν ότι η ρύθμιση κινείται στο πνεύμα του πολυνομοσχεδίου για επίσπευση των πειθαρχικών και δικαστικών διαδικασιών, ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να υπάρχει σαφή εικόνα του πραγματικού αριθμού των επιόρκων που τους επιβλήθηκε η ποινή της οριστικής παύσης και δεν πληρώνονται πλέον από το δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφοριές, η παρέμβαση Μανιτάκη οδεύει στην τελική ευθεία με την Τρόικα. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του κόμματος κ. Φώτης Κουβέλης βρισκόταν στις Βρυξέλλες, απ’ όπου ενημερώθηκε για την εσωκομματική κρίση.

Την ίδια ώρα, η ρύθμιση βρίσκει αντίθετους τους εργατολόγους που κατηγορούν τον κ. Μανιτάκη με την ένωση εργατολόγων να μιλά για συνταγματική εκτροπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πολυνομοσχέδιο υπάρχει διάταξη που αναφέρει πως «από την έναρξη ισχύος της παρούσας παύουν να ισχύουν για το μέλλον αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν ήδη εκδοθεί και ρυθμίζουν προσωρινά διαρκείς έννομες σχέσεις, εκτός αν έχει ήδη συζητηθεί η κύρια αγωγή στο πλαίσιο της οποία εκδόθηκε η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων και αναμένεται η έκδοση αποφάσεως» (παρ. 4 άρθρου 692 ΚπολΔ).

Δηλαδή ο νομοθέτης, παρά τη ρητή Συνταγματικά κατοχυρωμένη δικαστική προστασία του πολίτη και παρά τα όσα έχουν επανειλημμένως κριθεί από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την προσωρινή δικαστική προστασία του πολίτη, οδηγεί στην έξοδο καταργώντας με νόμο τις δικαστικές αποφάσεις δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους, για τους οποίους η δικαιοσύνη ήδη έχει αποφασίσει ότι έχουν αποτελέσει θύματα της καταχρηστικής συμπεριφοράς του εργοδότη τους (στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα)".newpost
Keywords
Τυχαία Θέματα