Η πρωθυπουργική παρέμβαση έκανε μια τρύπα στο νερό...



Ζει και βασιλεύει η κοινοβουλευτική πρακτική να κατατίθεται σωρεία τροπολογιών από υπουργούς και βουλευτές λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές.

Αυτό...

συνέβη και τώρα. Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά 18 τροπολογίες διαφόρων υπουργείων εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα, μάλιστα,
με πληροφορίες, το γεγονός αυτό προκάλεσε τη δυσφορία του ίδιου του πρωθυπουργού, που απαίτησε να αποσυρθούν πάραυτα όσες δεν έχουν επείγοντα χαρακτήρα. Ετσι και έγινε. Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή ενημέρωσε το Σώμα για την απόσυρση πέντε τροπολογιών.

Αφορούσαν τη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για τα νοθευμένα ποτά, έτερη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την τοποθέτηση εισαγγελέα στη συλλογή και ανάλυση πληροφοριών από παρακολουθήσεις. Δύο τροπολογίες του υπουργείου Πολιτισμού για την επιχορήγηση αθλητικών σωματείων και τη διαχείριση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και, τέλος, μία του υπουργείου Εργασίας για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι έμειναν ακόμη 13 τροπολογίες προς ψήφιση.

Με άλλα λόγια, δηλαδή, η πρωθυπουργική παρέμβαση έκανε μια τρύπα στο νερό.

Α.Ν.Γ. - enet.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα
Η πρωθυπουργική παρέμβαση έκανε μια τρύπα στο νερό...,