Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του υπουργού Αμυνας της Κύπρου


Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το πρωί της Παρασκευής, ύστερα από λιποθυμικό επεισόδιο.

Γιατροί στο νοσοκομείο δήλωσαν ότι ο κ. Μητσόπουλος, που είναι 48 ετών, υπέστη υπαραχνοειδή αιμορραγία, συνεπεία ρήξεως ανευρύσματος.

Για την κατάσταση της υγείας τού υπουργού ενημερώνεται συνεχώς ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες
για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης είπε ότι υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας των γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με την αντιπροσωπεία της Κύπρου στις Βρυξέλλες. Απεσταλμένος του κρατικού καναλιού ΡΙΚ στις Βρυξέλλες, μετέδωσε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κ. Αναστασιάδης να επιστρέψει στην Κύπρο πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου.

Ο κ. Μητσόπουλος υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο γύρω στις 10 το πρωί, ενώ βρισκόταν στο γραφείο του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Ο νευροχειρουργός Άκης Λάμπρου δήλωσε ότι η ιατρική ομάδα του νευροχειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου προβαίνει σε όλες τις δέουσες ιατρικές ενέργειες, για την όσο το δυνατόν καλύτερη θεραπεία του ασθενούς.
Τόνισε ότι λόγω της σοβαρής κατάστασης της υγείας τού υπουργού Άμυνας, στο παρόν στάδιο δεν πρόκειται να γίνουν άλλες δηλώσεις από τους θεράποντες ιατρούς, εκτός εάν κριθεί αναγκαίο.

Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ακύρωσαν τις δραστηριότητές τους και μετέβησαν στο νοσοκομείο.

Ακυρώθηκε, επίσης, η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, στο πλαίσιο της οποίας ο υπουργός Άμυνας θα είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τα μέλη της, δεδομένου ότι ανέλαβε τα νέα του καθήκοντά του μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Ο έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία από τις Βρυξέλλες για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ο Αντώνης Σαμαράς συνδέεται με μακρά φιλία με τον κ. Μητσόπουλο και μόλις έμαθε για το γεγονός έσπευσε να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα