Κυρίως Ελληνες άνεργοι και ηλικιωμένοι στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι του Δήμου



Εκατοντάδες πολίτες, οι περισσότεροι Ελληνες, βρήκαν θέση στο φιλόξενο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι που στρώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Αθηναίων, στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Εχελιδών 69.

Φέτος στους επτακόσιους περίπου συνανθρώπους μας που βρέθηκαν εκεί, το το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου προσέφερε αρνάκι και γιορτινά εδέσματα.

Σύμφωνα με στελέχη
του δήμου Αθηναίων, η σημερινή πρωτοβουλία αποτελεί μέρος ευρύτερης και συστηματικής προσπάθειας για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στην πρωτεύουσα.

Εκτός από τα συσσίτια που οργανώνει καθημερινά ο δήμος Αθηναίων από τον Ιούνιο του 2012 ο «Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών» του Δήμου, στηρίζει 4.000 οικογένειες των Αθηνών με τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης, ενώ 1.300 γεύματα διανέμονται σε σχολεία της πόλης, προκειμένου να υποστηριχθούν παιδιά που έχουν ανάγκη.

«Ούτε ένας συμπολίτης μας χωρίς ένα πιάτο φαΐ»
«Προτεραιότητά μας είναι να διατηρήσουν οι πολίτες της Αθήνας την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπειά τους», δήλωσε μετά το εορταστικό τραπέζι, ο δήμαρχος.
Keywords
Τυχαία Θέματα