Νέες αποκαλύψεις για τη θεραπεία της φαλάκρας



Η ομάδα των ερευνητών, με επικεφαλής τον Dr. Krzysztof Kobielak, υποστηρίζει ότι έχει ανακαλύψει τους παράγοντες που καθορίζουν πότε η τρίχα μεγαλώνει, πότε σταματά να αυξάνεται και πότε πέφτει...

Παράγοντες δηλαδή, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες θεραπείες για την καταπολέμηση της φαλάκρας.

Η μελέτη περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές πτυχές. Στην την πρώτη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2013, η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε μια σειρά γονιδίων, που βρέθηκαν ότι ελέγχουν τους κύκλους ανάπτυξης των μαλλιών.

Στο επόμενο στάδιο,
σε μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο, οι ερευνητές ανέλυσαν τη λειτουργία των δύο βασικών πρωτεϊνών που εμπλέκονται στον κύκλο ζωής της τρίχας.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτές οι δύο πρωτεΐνες ενεργοποιούν σήματα, τα οποία είναι κρίσιμα για τη ρύθμιση των βλαστικών κυττάρων κατά τη διάρκεια της νέας τριχοφυΐας.

Στην τελευταία μελέτη, που δημοσιεύθηκε μόλις τον περασμένο μήνα, οι ερευνητές ανέλυσαν το γονίδιο Wnt7b, το οποίο ενεργοποιεί την ανάπτυξη της τρίχας.

Συνολικά ο Dr. Krzysztof Kobielak ανέφερε ότι τα ευρήματα της ομάδας του θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες θεραπείες, όχι μόνο για τη φαλάκρα, αλλά και για πολλές ανθρώπινες ασθένειες.

Εξηγεί δε, ότι από τη στιγμή που τα ευρήματα αυτά της έρευνας, φαίνεται πως έχουν ένα ρυθμιστικό ρόλο κλειδί στη διατήρηση της σταθερότητας του πληθυσμού των διαφόρων τύπων των ενηλίκων βλαστικών κυττάρων, οι επιπτώσεις για τις μελλοντικές θεραπείες μπορεί να είναι δυνητικά πολύ ευρύτερες από τη φαλάκρα και θα μπορούσαν ενδεχομένως να περιλαμβάνουν την αναγέννηση του δέρματος για τους ασθενείς με εγκαύματα και καρκίνο του δέρματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα