Ο Ψυχάρης δίνει ρέστα για να δει μεταβατικό πρωθυπουργό τον φίλο του Δραγασάκη(σσ αν η .....ηταν μαλλι θα ειχαν φτιάξει πουλοβερ)

Ένα από τα (πολιτικά) όνειρα του Σταύρου Ψυχάρη είναι να δει (έστω και μεταβατικό) πρωθυπουργό της χώρας τον φίλο του Γιάννη Δραγασάκη! Εμπόδιο σ΄αυτό το σχέδιο παραμένει ένας άλλος παιδικός φίλος του Ψυχάρη, ο οποίος τυγχάνει να είναι σήμερα
πρωθυπουργός. Ο Αντώνης Σαμαράς που αρνήθηκε να κάνει υπουργό τον Ανδρέα Ψυχάρη και όπως όλα δείχνουν θα αρνηθεί να του δώσει το χρίσμα και για τον δήμο της Αθήνας, είναι πλέον κόκκινο πανί για τον ισχυρό άνδρα του
ΒΗΜΑτος.
Πως όμως θα μπορούσε να γίνει πρωθυπουργός ο Δραγασάκης για να χαρεί ο Ψυχάρης; Μόνο αν προηγηθεί κοινωνική έκρηξη που θα αναγκάσει τον Σαμαρά να υποβάλει την παραίτησή του στον Παπούλια και ο τελευταίος να δώσει την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ!
(Λέτε ο Κοτσιφάκης της ΟΛΜΕ να βάλει φωτιά στον αχυρώνα;)
Σ΄αυτή την περίπτωση και για να μην "καταστραφεί η χώρα" ο ΔΟΛ και οι γνωστοί άγνωστοι μεγαλοεπιχειρηματίες που βλέπουν τα συμφέροντά τους να θίγονται από την σημερινή κυβέρνηση θα πιέσουν τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και την ΝΔ να μπουν σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Δραγασάκη ο οποίος θα αναλάβει δράση υπέρ εκείνων που του έδωσαν το χρίσμα!
Η λατρεία του Ψυχάρη στο πρόσωπο του Δραγασάκη ξεχειλίζει μέσα από τις γραμμές του κειμένου που υπογράφει ο Άγγελος Κωβαίος εδώ>

Την στιγμή που ο κ. Αλ. Τσίπρας, με την συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία, εμφανίζει μία νέα διάθεση μεταστροφής στις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για μονομερείς ενέργειες διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, ο κ. Ι. Δραγασάκης δείχνει διατεθειμένος να «τραβήξει τα φρένα» και να αποτρέψει τη ροπή προς επιλογές τις οποίες χαρακτηρίζει «αυταπάτη», τονίζοντας ότι η αποκάλυψή της δεν συνιστά «δεξιά στροφή».
Παρά ταύτα, σύμφωνα με κάποιες ερμηνείες των λεγομένων του κ. Τσίπρα, η αναφορά του στα ενδεχόμενα μονομερούς διαγραφής του χρέους βασίζεται στην εκτίμηση (σε βαθμό βεβαιότητας) ότι ούτως ή άλλως δεν θα χρειαστεί τέτοια ενέργεια, επειδή θα εξευρεθεί ένας τρόπος βιώσιμης διευθέτησης του χρέους, με συμφωνία ή και πρωτοβουλία των δανειστών.
Με μία συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς», σχεδόν ταυτόχρονα με εκείνη του κ. Τσίπρα, το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, επανέρχεται (απαντώντας σε σχετική ερώτηση) στα όσα είχε δηλώσει προ μηνός στο Βήμα της Κυριακής και κάνει κάποια σχόλια επ' αυτών.

Αφού τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν υποστέλλει καμία σημαία» και επαναλαμβάνει τις προτάσεις του για αναζήτηση μη συμβατικών μέσων πολιτικής, χρηματοδότησης και ενίσχυσης της ρευστότητας (σ.σ. στο Βήμα είχε μιλήσει για έκδοση ομολόγων ειδικού σκοπού) και τονίζει: «Όμως η αναφορά μου σε μη συμβατικές πολιτικές κάθε άλλο παρά σημαίνει "στροφές" ή υποχωρήσεις από τις θέσεις μας».

Όμως η βασική επισήμανση του κ. Δραγασάκη στην νέα του συνέντευξη συνιστά ένα καυστικό σχόλιο για πολλές από τις θέσεις που υποστηρίζονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ (και τις οποίες, κατά μία ερμηνεία, εμφανίστηκε να υιοθετεί εκ νέου ο κ. Τσίπρας με την μονομερή διαγραφή του χρέους).

Όπως μεταξύ των άλλων τονίζει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας για τον διάλογο μεταξύ «ρεαλιστών» και «ριζοσπαστών» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, «ο διάλογος βέβαια προϋποθέτει αναγνώριση των προβλημάτων» και συμπληρώνει με έμφαση: «Όμως υπάρχουν και στο χώρο της αριστεράς, ακόμη και σε ορισμένα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ, δεξιές και αριστερές αυταπάτες, άγνοια ή παραγνώριση των προβλημάτων».
Ειδικότερα, ο κ. Δραγασάκης αναφέρεται στο θέμα της διαγραφής του χρέους, όπου και εμφανίζεται η διαφοροποίηση από την νέα θέση που υιοθετεί ο κ. Τσίπρας (σημειώνεται πάντως ότι δεν πρόκειται για απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι δύο συνεντεύξεις δημοσιεύτηκαν σχεδόν ταυτοχρόνως).

Υπογραμμίζει ο κ. Δραγασάκης στο συγκεκριμένο θέμα, μιλώντας για «διεκδίκηση» και αποφεύγοντας την αναφορά σε μονομερείς ενέργειες: «Διάβασα κι εγώ απόψεις που υποστηρίζουν πως αν διαγραφεί το χρέος θα τελειώσουμε με τα ελλείμματα. Και μάλιστα θα μείνει και περίσσευμα για επενδύσεις. Άρα δεν χρειάζεται να συζητάμε για ειδικά ομόλογα ή εναλλακτικές πολιτικές».

Και συνεχίζει: «Τη διαγραφή του χρέους πρέπει να τη διεκδικήσουμε σύμφωνα με όσα λέει το πρόγραμμά μας. Όμως το χρέος είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία των ελλειμμάτων. Αν δεν αλλάξουμε, επομένως, το κράτος, αν δεν αλλάξουμε το φορολογικό σύστημα, αν δεν χτυπήσουμε τη φοροκλοπή και όλες τις άλλες αιτίες των ελλειμμάτων, ακόμη και αν διαγραφεί όλο το χρέος, το πρωτογενές έλλειμμα θα παραμείνει έλλειμμα και το χρέος θα αναπαραχθεί. Όταν λοιπόν υπάρχει η αυταπάτη των εύκολων και ανώδυνων λύσεων, τότε όταν κάποιος λέει πως "δεν υπάρχουν ούτε εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις" δεν ακούγεται ευχάριστα, και μάλιστα η αποκάλυψη της αυταπάτης ονομάζεται "δεξιά στροφή". Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και ο λαός πρέπει να τη γνωρίζει».koyrdisto portocali
Keywords
Τυχαία Θέματα