ΠΟΤΑΜΙ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ



Προαναγγέλλει συνεργασίες μετά τις κάλπες

«Η συνεργασία είναι στο DNA των ανθρώπων του Ποταμιού», δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης επαναλαμβάνοντας ότι μετά τις εκλογές θα συνεργαστεί με όποιον προτείνει λύσεις.
Ο Στ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε «αστεία» τα διλήμματα που θέτουν οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος
και Τσίπρας
Μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ, ο αρχηγός του Ποταμιού αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στον στόχο του να αναδειχθεί το κόμμα του τρίτη δύναμη για να αναδείξει τη «λογική της συναπόφασης», ενώ χαρακτήρισε «αστεία» τα διλήμματα που θέτουν οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Τσίπρας εν όψει των ευρωεκλογών.

«Ο παλιός δρόμος ήταν λάθος και πρέπει να ανακαλύψουμε καινούργια μονοπάτια», λέει άλλωστε ο Στ. Θεοδωράκης στους συνομιλητές του, εννοώντας ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα του πολιτικού σκηνικού.

Χωρίς αντιπροσώπους
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δε, το Ποτάμι δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματός του να ορίσει εκλογικούς αντιπροσώπους στα εκλογικά τμήματα, καλώντας και τα άλλα κόμματα να κάνουν το ίδιο.

«Οφείλουμε να δείξουμε εμπιστοσύνη στις Αρχές που διεξάγουν τις εκλογές. Στους νέους δικηγόρους που αναλαμβάνουν δικαστικοί αντιπρόσωποι και στους πολίτες που έχουν επιλεγεί από το υπουργείο Εσωτερικών για να συγκροτήσουν τις εφορευτικές επιτροπές ανά εκλογικό κέντρο. Οι θεσμοί στη χώρα πρέπει να ανακτήσουν την αξιοπιστία τους στα μάτια των πολιτών και εμείς κάνουμε πρώτοι την αρχή», πιστεύει ο Στ. Θεοδωράκης ο οποίος αποφάσισε να μη στείλει τους 5.767 εθελοντές του Ποταμιού ως «επιτηρητές» στις σχολικές τάξεις της δουλειάς των δικαστικών και των ανθρώπων της εφορευτικής επιτροπής.

«Το Ποτάμι θα διαθέσει μόνο τους απαραίτητους εκλογικούς αντιπροσώπους ανά κατάστημα ψηφοφορίας και ανά περιφέρεια, όπως ορίζει ο νόμος, για να βοηθήσουν, αν τους ζητηθεί, στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών», υπογραμμίζουν από τη Σεβαστουπόλεως και δηλώνουν ότι ανεξαρτήτως της απόφασης των άλλων κομμάτων, «θα τηρήσουμε την υπόσχεση που σήμερα αναλαμβάνουμε και θα αφήσουμε τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους κληρωτούς πολίτες να διεξάγουν τις εκλογές χωρίς μικρές ή μεγάλες παρεμβολές. Η γιορτή της Δημοκρατίας δεν έχει ανάγκη από παρείσακτους». Οπως τηρήσαμε τη δέσμευσή μας -καταλήγουν αφήνοντας αιχμές προς τους αντιπάλους τους- και δεν γεμίσαμε τις πόλεις και τα χωριά με αφίσες και πανό, μια τακτική που δυστυχώς ακόμη ακολουθούν σχεδόν όλα τα υπόλοιπα κόμματα εις βάρος του περιβάλλοντος, εις βάρος της κοινής λογικής.

ethnos.gr (Φώφη Γιωτάκη)
Keywords
Τυχαία Θέματα