Σόιμπλε: Σεβασμός στην Ελλάδα


(σ.σ τώρα το θυμήθηκαν;)
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ EUROGROUP

Να επιδεικνύεται σεβασμός στις αναφορές που έχουν να κάνουν με τις προσπάθειες της Ελλάδας ζήτησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες όπου συνεδριάζει το
Eurogroup.
«Eίναι δύσκολη η κατάσταση στην Ελλάδα, έχει όμως σημειωθεί πρόοδος. (Η Ελλάδα) είχε να ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες. Είναι πρέπον να εκφράζουμε σεβασμό για την πρόοδο που έχει γίνει. Στο τέλος θα στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια της χώρας», είπε γερμανός ΥΠΟΙΚ στην ασυνήθιστα θετική για τη χώρα μας τοποθέτηση.
Επιτάχυνση των προσπαθειών της Ελλάδας ώστε να υπάρξει συμφωνία και να προχωρήσει το πρόγραμμα προσαρμογής, ζήτησε νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του οργάνου στις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί,προσερχόμενος στην ίδια συνεδρίαση, ανέφερε: «Παλεύουμε για την ακεραιότητα της ευρωζώνης και την ανάκαμψη της Ελλάδας, η οποία είναι φίλη χώρα της Ευρώπης και ειδικά της Γαλλίας».

Ο Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε ότι η θέση της Γαλλίας παραμένει σταθερή και συνοψίζεται στο ότι έγιναν σημαντικές προσπάθειες από τον ελληνικό λαό, υπό την αιγίδα της ελληνικής κυβέρνησης.
ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα