Αυτά είναι τα 11 κριτήρια βάσει των οποίων θα καθορίζεται το ύψος του κατώτατου μισθού

Βάσει 11 κριτηρίων θα καθορίζεται το ύψος του κατώτατου μισθού. Το αν η μεταβολή που θα γίνεται θα είναι προς τα κάτω ή προς τα πάνω θα εξαρτάται από τα οικονομικά δεδομένα και το ρυθμό ανάπτυξης της χώρας...

Τα 11 κριτήρια βάσει των οποίων θα διαμορφώνεται από εδώ και στο εξής ο κατώτατος μισθός, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», είναι τα εξής:
1.Το εισόδημα ενός εργαζομένου ώστε να εξασφαλίσει το ελάχιστο όριο διαβίωσης. 2.Η σχέση του κατώτατου μισθού με το μέσο μισθό της χώρας. 3.Ο αριθμός των εργαζομένων που επηρεάζονται άμεσα από τον κατώτατο μισθό. 4.Ο
ρυθμός ανάπτυξης και η προοπτική του στο μέλλον. 5.Η παραγωγικότητα της οικονομίας σε σύνολο αλλά και επιμέρους κλάδους. 6.Το ποσοστό ανεργίας στο σύνολο και σε επιμέρους ομάδες (νέους). 7.Η αδήλωτη εργασία. 8.Το κόστος εργασίας στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.9.Η ροή και το ύψος εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές. 10.Η αναλογική σχέση του κόστους εργασίας προς παράγοντες ανταγωνιστικότητας (φορολογικό σύστημα, γραφειοκρατία). 11.Τα είδη των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή, τα 586 ευρώ πρακτικά μπορεί να πέσουν αν:
η ανεργία είναι υψηλή καιόσο δεν παίρνει τα πάνω της η οικονομία.Ωστόσο, αν αυτοί οι δύο δείκτες βελτιωθούν, ο κατώτατος μισθός μπορεί και να αυξηθεί.
Πίεση από την τρόικα για κατάργηση τριετιών
Την ίδια ώρα, βάσει των ίδιων πληροφοριών, η Τρόικα εντείνει τις πιέσεις της σε ό,τι αφορά το θέμα των τριετιών, υποστηρίζοντας πως οι οριζόντιες αυξήσεις με βάση την προϋπηρεσία δεν συμβάλουν στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και κατ' επέκταση της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα